Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1851743 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7905 на: 18 Јуни 2017, 22:10:24 pm »
Санки на секој ќош има полиција специјално тебе да те застане. И да те застане еднаш во 2 години, 200 еу и раат си.
Е да си ми жив и здрав бе пријател.. оди на татко ми докажи му го ов..

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7906 на: 18 Јуни 2017, 22:35:32 pm »
Него му е страв да не го викнат на препознавање, не за 200те евра.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #7907 на: 19 Јуни 2017, 00:11:45 am »
Лошо ме разбра. Не се работи за 200 еу ни за 2000 ни за 20.000. Може со ауто од 1000кс ќе бидеш нај примерен шофер, не велам дека е пресудно тоа колку "јака" кола возиш, ама не стапи не се изгори. Пред тебе е животот имаш време за све.
Сите ти даваме нај пријателски совети. Нити некој ти соли памет, нити те потценува, нити ти се праи фраер. Цепај си го голфот лабаво и немај гајле, ќе летне една година додека да трепниш.
А дека ќе те мислат твоите цел живот каде си, што правиш, колку возиш, ќе те мислат додека се живи! И ти ќе мислиш некого здравје Боже кога ќе бидеш татко :)

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #7908 на: 19 Јуни 2017, 11:27:42 am »
Лошо ме разбра. Не се работи за 200 еу ни за 2000 ни за 20.000. Може со ауто од 1000кс ќе бидеш нај примерен шофер, не велам дека е пресудно тоа колку "јака" кола возиш, ама не стапи не се изгори. Пред тебе е животот имаш време за све.
Сите ти даваме нај пријателски совети. Нити некој ти соли памет, нити те потценува, нити ти се праи фраер. Цепај си го голфот лабаво и немај гајле, ќе летне една година додека да трепниш.
А дека ќе те мислат твоите цел живот каде си, што правиш, колку возиш, ќе те мислат додека се живи! И ти ќе мислиш некого здравје Боже кога ќе бидеш татко :)

Каков примерен шофер на 18 години, сите сме биле на оваа возраст и знаеме како и што било.На оваа возраст сите се во филм на Брзи и бесни и кога ќе земат БМВ или друга кола што е моќна станува добра комбинација за предизвикување на несреќи.Законот си е добар и штета што не се почитува или селективно се казнува.Две години ќе летнат брзо, ќе добијат искуство и ќе созреат колку-толку.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #7909 на: 19 Јуни 2017, 11:31:45 am »
На 18 години јас со точак ќе се задоволев, а не па татко ми кола да ми купува, ќе свршев во гаќи, неблагодарно копиле едно, да ти ебам децата, ги чуваш, растеш, си го баталил цел твој живот за нив за после 18 години да те пцуе и колне зошто не си му купил бмв, абе мрш у војска! :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #7910 на: 19 Јуни 2017, 11:35:46 am »
И јас бев у иста ситуација како BrziGonzales. Абе треба возење и возење да утепаш низ македонскиве патишта па после да бамбориш дали требало или не требало закон за снага на возило и за ограничено време. Да се вратам сега пред 3 години ќе се самоказнам. И јас плукав како тебе. Не си во право. Скоро три години поминаа и сваќам дека и сега незнам ни приближно доволно а па тогаш не сум знаел ич. Посилна кола те тера да ја стискаш, абе самата те тера. Не ми се дига курето кога на некое подолго правче стискам некое количе од 70тина коња и не се узбуѓавам, и само ради тоа не ја бркам или ја бркам поретко. Ама пак за тие 70тина коња требаат ташаци и знаење, и најбитно од се е да имаш искуство (а го немаш пошо тазе си положил) да ги држиш на добри вртежи и добра брзина во кривина или повеќе кривини ко шо пиша симо у некоја друга тема. Да не навлагам у дубина ја би ти рекол вака, законот би требало да го испочитуваш највеќе што можеш зошто те штити од самиот себе од твоето незнаење/неискуство. Какви коњи бе какве пичке материне земи си нешто доволно да си одиш кај што сакаш и нека не те боле џоле за киловати и коњови се додека си во граница.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6448
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7911 на: 19 Јуни 2017, 12:25:52 pm »
Што се две години, од 2010-та кола потоа ќе можеш да си земеше, земи сега голф 5 105 со сервиси, гуми, направени, турај гориво само па по 2 години продај го,
а пошто е голф можи и ќар да извајш. Е сега тоа што ти доаѓа понижување некој другар да има појака кола од тебе, то друго е

ЕДИТ: не до скролав нагоре, а ти стварно голф 5 си зел, со здарвје да го возиш...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7912 на: 19 Јуни 2017, 12:35:26 pm »
Ебати и држава и се да ти ебам, да се мора Голф 5 да се вози, надвор е спасот ..

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7913 на: 19 Јуни 2017, 12:49:49 pm »
@Diablo
Под предпоскавка, и да си, друг нема да пази. А башка никој не зема бмв да го вози со 70 макс. А не дека некој на 18 год не бил зелен, тоа е нормално :)
Кога возиш кола треба да пазиш и за другите за за има кај да ти стојат ушите :)
На првите постови има добар пример. Остај ти "јас имам предност, јас сум во право".
И ние што возиме по 10 год и тие што возат по 30 год. до прва ќе учиме. Сите зборуваме од искуство, оти сме грешеле сите, никој не бил безгрешен софршен почетник шофер, е сега кој како направил грешка,  ама купување моќна кола е грешка на сам стар. Прво ти дава чувство на семоќност, второ ти вели " гас до метал "... Прво сам не се познаваш што се знаеш најдолго, не па стран објект ( возило ).
Купувањето " почетничко " возило не е ни ради законот, ни ради нилој друг, туки за тебе.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #7914 на: 19 Јуни 2017, 13:05:20 pm »
Ебати и држава и се да ти ебам, да се мора Голф 5 да се вози, надвор е спасот ..
Испод част!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7915 на: 19 Јуни 2017, 13:12:48 pm »
V 8 min xD

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7916 на: 19 Јуни 2017, 16:57:55 pm »
А вие така мислите на некој му текна цифрата 105.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7917 на: 19 Јуни 2017, 17:19:14 pm »
Не, ама не е меродавно  Ене го даихатцуно 102 кс е, кога беше здраво 200 идеше и многу полошо се однесува него ли некоја повисока класа со 200кс. Тоа со 130кс /т ми е некако многу пологично. Идеата да се внимава пред се на себе и на другите е сосем во ред.
Т.е. законот е во ред, но сметам дека е добро да се надополни...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7918 на: 19 Јуни 2017, 17:38:39 pm »
130 коња во 1 тон возилце = доста брзо возилце. За возачи почетници кс/тон односот треба да биде помал. И јас сум се глупирал со кола, иако многу, многу помалку и при многу повнимателно избрани услови и ситуации од други луѓе на мои години, и јас сум поддржувач на кс/тон правило или пак апсолутно ограничување на коњажа.

Несозреани луѓе (свака част на исклучоци) не треба да имаат пристап до возило со маса од 1200 килограми бидејќи кола може да биде еднакво, па дури и поопасна од ладно или огнено оружје. :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #7919 на: 19 Јуни 2017, 18:32:44 pm »
Drugar ne e problem 200 evra kazna koja moze i nema da ti ja pisat nikogas, problem e ako napravis i najmala glupost so taa kola a si vozac pocetnik ima da plakjas kazni i regresi kolku novo BMW 5 sto kosta u salon.
Baska sto na 18-19 godini i toa kako e/bil zelen u pametot sekoj od nas.