Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2624096 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1755 на: 25 Септември 2012, 14:46:08 pm »
Не лажи народ!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1756 на: 25 Септември 2012, 14:47:39 pm »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1757 на: 25 Септември 2012, 14:47:57 pm »
Не е тоа претекнување, заобиколување е и смее да се направи на полна лента секако со зголемено внимание и без да се загрози безбедноста своја и на другите учесници. Ако некоја кола се расипе или непрописно се паркира на сред пат не се должни останатите учесници ден и пол да седат позади неа ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #1758 на: 25 Септември 2012, 14:49:05 pm »
Ако возило застане во лента со полна линија, треба да застанеш позади возилото, да провериш дали има други возила од спротивната насока па да поминеш.

Семеен пријател попи казна за поминување застанат таксист пред почетокот на автопатот кај Демир Капија. Таксист застана пред него, он во движење го заобиколи, џандари го застанаа 50 метра после тоа и доби казна.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1759 на: 25 Септември 2012, 14:50:15 pm »
А на тој шо му ја дал сликата на џандарот не му јебавте ли мало матер ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1760 на: 25 Септември 2012, 14:51:01 pm »
Епа кога не им кажал на џандарите дека смее - нормално дека ќе го казнат. Тоа си чекаат.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1761 на: 25 Септември 2012, 14:51:39 pm »
That's what i am talking about!

Ипак, да секој нормален човек ќе претекне, али ако подоле има полиција ќе те казни, ете заобиколи де не е тоа претекнување :)
Епа Дени, има многу што незнаат :D и самиот кажа тоа чекаат :)
Ипак виде дека не лажам а виде виде виде :P

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #1762 на: 25 Септември 2012, 15:49:52 pm »
Како ке докажеш на суд дека си застанал зад застанатото возило во случај да те пишале џандарите?

Ме нервира што се верува на зборот на џандарот, и само на тоа ... дај доказ, hard copy, нешто што не може да се побие на суд...

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #1763 на: 25 Септември 2012, 15:55:22 pm »
Тоа што многу не знаат е кривица на самите возачи. На самото полагање во теоријата се учи дека можеш да заобиколиш застанато возило или возило кое бавно се движи за условите на патот (пример 20/30 кмч во зона 60) дури и ако има полна линија но претходно треба ти да се осигураш дека тоа ќе го направиш во безбеден потег.

Замисли одиш на полагање и се влечиш зад некоја коњска кола 10 минути бидејќи е полна линија...Паѓаш дефинитивно.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1764 на: 25 Септември 2012, 16:04:23 pm »
Јас коа полагав, ми се деси да ја прават илинденска, тогаш у мојата лента багер. Како што ме научи инструкторот, застанав дадов лев жмигавец и чекам нели да го заобиколам - да така треба, е сеа тоа со полицијата како ќе се разбереп тоа е веќе друга работа
Иначе баш на тоа паднав :) Багерот се врати метар наназад и оваа ми рече ко многу блиску до препраката си застанал. Грешка ми беше што и кажав "ти глеаш бе, багерот се врати" и се искаравме малце и така :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4711
« Одговори #1765 на: 25 Септември 2012, 20:08:45 pm »
ја би претекнал со 10-20 ако ми се влече шо го ебам па после ќе се расправам и на суд ќе се докажуваме кој е во право.не ли е споро возење на пат исто така прекршок?иначе,кога полагав,кај дрводелското средно,у моја лента пред стоп знакот,паркиран камион на пивара,си дадов само лев жмигавец,го заобиколив(јес да пред тоа намалив брзина за да биде све безбедно),и положив,не ме бутнаа за тоа.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1766 на: 25 Септември 2012, 20:19:42 pm »
Секој ќе заобиколи ама секој :) поентата е што МОЖЕ да те казнат, а не дека никако нема шанса да те казнат..тоа го зборам и ја :) сеа дека не се у право што ќе те казнат, не се, ама иди докажи :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4711
« Одговори #1767 на: 25 Септември 2012, 20:22:36 pm »
па освен да пробаш да се докажеш,па и на суд,што друго ти останува?да платиш казна кога си убеден дека не си крив?кој ги ебе бе:)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1768 на: 25 Септември 2012, 20:27:16 pm »
Основно правило, НЕ ПОТПИШУВАЈ НИШТО! Се друго има шанса да се испегла. Едно прашање до Банзаи зашто знам дека е упатен во ова, дали каското важи ако при сообраќајка сум имал да речеме алкохол во границите на дозволеното, и дали важи ако сум имал над дозволеното?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #1769 на: 25 Септември 2012, 20:30:34 pm »
Слободно може да те казнат и никаков прекршок да не направиш...

Полициската униформа денес не вреди ни пет пари...Секој полуписмен глупак успеа да влезе во МВР и да ги оцрнува чесните исклучоци кои постојат во таа служба. Ако има постари членови овде да кажат што значеше милиционер во СФРЈ...Страв и трепет...Ела избегај или играј кур со милиционер со пендрек на појас и мустаќ... Ни на крај памет. Ама тогаш милиционерите беа далеку поразлични од денешните бараби...

Томе, за европското каско нема улога дали си бил пијан или не, ќе ти го уважат само што наредната година премијата ќе биде бааѓи поголема... За Македонија би требало да е слично.

Има опција за поефтино каско да имаш клаузула за 0 алкохол и вграден мерач на брзина внатре ама тоа во Македонија го нема.