Автор Тема: Животно осигурување  (Прочитано 24634 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Одг: Животно осигурување
« Одговори #60 на: 20 Мај 2014, 20:20:49 pm »
^Да се чудиш  :)

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #61 на: 20 Мај 2014, 21:49:11 pm »
Затоа постојат луѓе кои го работат ова и се платени за истото, за сите прашања што ве интересираат кога ќе ги поставите да ви бидат објаснети т.е одговорени. Никој пари не зема за термин закажување, никој со пиштол нема да ве натера полиса да направите. Тоа е ваше право, и се работи за вашата иднина.

П.С  Конкретно Граве има ~1.8 милиони метри квадратни во нивна сопственост и  се рентираат. Ниту еден метар квадратен не е продаден.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #62 на: 20 Мај 2014, 21:55:02 pm »
Па ваљда не се на едно место бе да му ебам мајката...

Бог да чува, какви дилетантски муабети...
Небитно дали се на едно место. Битно еден субјект ја продава земјата, оп ете ти „пазарни очекувања“ како по дефиниција од средно школо. „Овој е очаен да продаде, на зор е, ќе спушти цена бајаги“. Ти текнуе?

https://www.google.com/#q=market+expectations+definition

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #63 на: 20 Мај 2014, 22:08:09 pm »
Пробајте да најдете на нет кој исплатил осигурување за кулите близначки во Њујорк, кој со колку пари учевствувал и колку милијарди биле тоа. МИЛИЈАРДИ. Т.е да ви ги кажам и деталите. 5 дена пред да се случи нападот, луѓето кои ги раководат кулите ги раскинуваат полисите во нивните американско компании и прават полиси во Минхен РЕ и останатите најсилни осиг. компании во Европа меѓу кои и најсилната ЛЛОЈД ( Минхен РЕ е првата стратешки партнер фирма на Граве каде што се реосигурува вашата полиса). Искеширале околу 40 МИЛИЈАРДИ долари.  Инаку кога кулите се урнале Минхен РЕ исплатил 6 милијарди долари, Граве 3 од кои околу 100 000 Е од Граве Србија. Тогаш Граве не биле навлезени во МКД. Друга работа е што Граве концернот е сопственик на 15% од Светската банка.

Друго како што кажа и Ученик, Граве има 2 000 000 квадратни метри недвижнини (1.8 беше пред 2 години) и само ги рентаат. Можете да отидеде во зградата спроти хотел Амбасадор и да видите колку фирми има во таа зграда кои плаќаат кирија. Во Австрија во Грац, пола град е во сопственост на Граве, а впрочем таму и за прват почнува да работи Граве.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #64 на: 21 Мај 2014, 00:28:44 am »
Не ми се верува какви евтини муабети читам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #65 на: 21 Мај 2014, 00:40:27 am »
Како да се работи за на Трпе или Петко фирмата, а не за компанија со 2 века историја.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #66 на: 21 Мај 2014, 01:20:09 am »
Bojan j, без навреда, али со ваков агресивен човек-на-толпа маркетинг, заради тоа што се напиња „еј најдобар сум, глупи сте ако земете од друго место“, ми се одмилува и Граве и Маве и пи*ке материне. Ако компанијата е толку добра колку што ја претставуваш, би било во ред квалитетот да говори сам за себе, а не ти да истураш сол во туѓ памет.

Just a heads up, не е навреда. Tone it down a bit.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #67 на: 21 Мај 2014, 01:48:08 am »
Никој не се напиња, ако нејќеш од Граве имаш други, а ретко кој што е веќе осигуран истото би го зачнал како тема за муабет, мене до сега тоа не ми се случило иако имам неколку познаници кои имаат полиси.

Јас сеуште немам полиса, но доколку би правел знам каде би направил пошто сум зборел со директори на две фирми за животно осигурување, со седиште во различни земји и сам заклучив на кој колку му тежи паметот.

Џаст мај ту денарс...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #68 на: 21 Мај 2014, 02:28:21 am »
И каде би се осигурал ти?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #69 на: 21 Мај 2014, 07:27:25 am »
Bojan j, без навреда, али со ваков агресивен човек-на-толпа маркетинг, заради тоа што се напиња „еј најдобар сум, глупи сте ако земете од друго место“, ми се одмилува и Граве и Маве и пи*ке материне. Ако компанијата е толку добра колку што ја претставуваш, би било во ред квалитетот да говори сам за себе, а не ти да истураш сол во туѓ памет.

Just a heads up, не е навреда. Tone it down a bit.

Да бидам искрен, не видов во кој момент Бојан направи „агресивен човек-на-толпа маркетинг“, ниту па каде напиња за „еј најдобар сум, глупи сте ако земете од друго место“. Човекот кажа за фирмата, на кој принцип работи, на што е базирана итн итн...

Она што успеав да го видам, се безвезни, евтини, незрели прашања и/или тврдења базирани на ветар и магла.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1505
« Одговори #70 на: 21 Мај 2014, 08:25:52 am »
Ocigedno e deka ne sakate da dadete dokaz za ogromnite procentite i deka samo ja izbegnuvate taa tema- togas ke zamislime deka taa tema e zatvorena :) .

2 prasanje: -
Zosto Grave go pravi ova, koga tie imaat tolku mnogu nedviznini (2 000 000 m2) i gi rentaat samo. Parite sto gi pravat mesecno, so zivotnoto osig. ke gi napravat posle 30,40 godini, ako gi napravat bidejki na nacinov koi vie go kazuvate ne mi e jasno na koj nacin tie pravat dobivka ( $$$), da stanuvase zbor za nekoi 10-20% jasno ke mi e od kade im e zarabotkata. A site znaeme deka vo denesno vreme parite se najbitna rabota , posebno na vakvite golemi kompanii.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #71 на: 21 Мај 2014, 08:48:30 am »
1:
Не мора апсолутни ништо да постира. Ако сакаш ќе седнеме на кафе со директор од компанијата и ќе ти покаже се што не ти е јасно.
Nema potreba od sednuvanje na kafe so direktorot, zosto da go zamarame direktorot so vakvi nebitni raboti, koga vie mozete samo da go postirate delot kade sto pisuva za ogromniot %. A i koi se tie pricini poradi koi ne sakate da go postirate delot kade sto go pisuva toj procent ??? Slucajno dane e TOP SECRET ???  A i toj % se dobiva samo na krajot od osig. posle 20,30,40 godini ili se dobiva i vo slucaj na smrt(na decata,zenata,  svalerkata :D ... ?

Врз база на тој процент е направена пресметката за моето животно осигурување и штедење. И не, не би ја споделил таа информација.

Во случај на смрт имаш загарантирана сума која ќе биде исплатена на лицето/лицата кои си ги навел во полисата.

Во случај на траен инвалидитет (ова е опционално осигурување, по желба на осигуреникот), има друга сума која ќе ти биде исплатена тебе.

Во случај на завршување на договорениот период за штедење, парите ќе ти бидат исплатени тебе, со сите камати, добивки, проценти итн.

2. Не глуми портпарол на сите членови на форумот.

Отсутен koce1102

• Редовен
« Одговори #72 на: 21 Мај 2014, 08:53:10 am »
:D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #73 на: 21 Мај 2014, 08:55:09 am »
Баш така.

Отсутен koce1102

• Редовен
« Одговори #74 на: 21 Мај 2014, 09:10:13 am »
Jas ne glumam nisto, sakam da soberam informacii i potoa povtorno da se osig. zivotno , ama ete vie kako vraboteni :) vo Grave ne sakate da spodelite informacii.
Potocno toa sto go spodeluvate ne sakate da go potvrdite so dokazi. Samo pisuvate Grave ima .......... m2 nedviznini,  ispalati steti od milijardi   itn...
Nikako da odgovorite na prasanje. Nikoj ne prasa kolku steta ima isplateno ili kolku nedviznini ima.
Ako znaete odgovorete. Ako ne mozebi ke se najdi nekoj sto ke znae da odgovori :)