Автор Тема: Renault Megane 1.5 dCi 2006  (Прочитано 133447 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8960
Одг: Renault Megane 1.5 dCi 2006
« Одговори #120 на: 03 Јануари 2012, 13:40:05 pm »
јас последните сиалички на ибицата ги возев нецели 3 години, односно од кога ми прегореа фабричките после некои 2 години се улетав со Osram Cool Blue ама тие прегоруваа на 3 месеци а беа скапи и на првата бензинска си ставив Осрам и си тераат, во Ноември сменив пак 2 сиалички H7 ке видиме колку ке траат. Летно време преку ден искрено не палам многу светло за низ град
Абе се заштедува на сијалички со непалење светла низ град ама коа ќе те опали „плави оркестар“ ќе ти изгледа многу ефтино една сијаличка...

јас не е дека не ги палам поради заштеда на сиалички едноставно мислам дека летно време нема потреба низ град светло, е сега плави оркестар знаат да бидат заебани ама се тера некако ;D

на аудито светла се палат на контакт па 2 години издржуваат H7

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #121 на: 03 Јануари 2012, 14:08:39 pm »
јас последните сиалички на ибицата ги возев нецели 3 години, односно од кога ми прегореа фабричките после некои 2 години се улетав со Osram Cool Blue ама тие прегоруваа на 3 месеци а беа скапи и на првата бензинска си ставив Осрам и си тераат, во Ноември сменив пак 2 сиалички H7 ке видиме колку ке траат. Летно време преку ден искрено не палам многу светло за низ град
Абе се заштедува на сијалички со непалење светла низ град ама коа ќе те опали „плави оркестар“ ќе ти изгледа многу ефтино една сијаличка...

јас не е дека не ги палам поради заштеда на сиалички едноставно мислам дека летно време нема потреба низ град светло, е сега плави оркестар знаат да бидат заебани ама се тера некако ;D

на аудито светла се палат на контакт па 2 години издржуваат H7
Абе ти тоа што го мислиш ние истото го мислиме ама прашај ја полицијата дали го мисли истото како и остатокот од народот..

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #122 на: 04 Јануари 2012, 13:39:52 pm »
Сабајлево Меганот беше на промена на спони и задни плочки и секако штелување на споните...
Целиот зафат чинеше 5800 денари од кои 700 беа за штелување.
Поздрав!!!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7829
  • Плинаш!!!
« Одговори #123 на: 04 Јануари 2012, 13:42:06 pm »
Уфффф, некако скапичко.

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #124 на: 04 Јануари 2012, 14:12:54 pm »
Уфффф, некако скапичко.
Епа јебига тоа е... А можев и поефтино да поминам ако му однесев делови на мајсторот ама вака посигурно ми е, он гарантира за тоа шо го става.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #125 на: 04 Јануари 2012, 14:20:58 pm »
Уфффф, некако скапичко.
Епа јебига тоа е... А можев и поефтино да поминам ако му однесев делови на мајсторот ама вака посигурно ми е, он гарантира за тоа шо го става.
не е премногу...а за поефтино нормално може и за пола цена од ова ама....не би препорачал ;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #126 на: 04 Јануари 2012, 14:23:27 pm »
Сакав да кажам дека кај нас малку се надувани цените за француските возила. Тоа е, битно долго да те служат.

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #127 на: 04 Јануари 2012, 14:25:40 pm »
Уфффф, некако скапичко.
не е премногу...а за поефтино нормално може и за пола цена од ова ама....не би препорачал ;D
+1
Не ми се ризикува животот мој и на моите ина останатите учесници во сообраќајот за да заштедам некој денар
Сакав да кажам дека кај нас малку се надувани цените за француските возила. Тоа е, битно долго да те служат.
Не да се напумпани пренапумпани уште малце ќе пукнат... Го прашав мајсторот, зошо се толку скапи овие деловиве? Он ми вика ако ти кажам искрено дека деловите од фабрика излегуваат ефтини ама ние увозниците ги праиме скапи... И на тоа му кажав фала што си искрен и ми призна дека ме крадеш... :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #128 на: 04 Јануари 2012, 14:28:21 pm »
Уфффф, некако скапичко.
+1
Не ми се ризикува животот мој и на моите ина останатите учесници во сообраќајот за да заштедам некој денар
+1

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #129 на: 09 Јануари 2012, 02:43:33 am »
i najlosata zimska guma e najdobra od najdobrata letna guma, vo zimski uslovi..... eskimoto e dobra guma.... ova mi e 3ta zima sto gi vozam zimskite gumi Nokian i sum prezadovolen.... petokot patuvav za struga (najlosiot den na godinata), dodeka drugite ucesnici na soobrakajot, parkirani nastrana i montiraa lanci i corapi jas gi pretknuvav bez nikakov problem (mavrovo - straza)..... nasiot narod e ubeden deka postojat AllSeason gumi, ama toa e!!!!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #130 на: 09 Јануари 2012, 07:43:04 am »
абе постојат All Season ама кога ке лупне снег влагаш во Ice Age  ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #131 на: 09 Јануари 2012, 09:29:37 am »
Сабајлево Меганот беше на промена на спони и задни плочки и секако штелување на споните...
Поздрав!!!

мислам дека цената си е ОК, со оглед на тоа што менува и плочки.

Можеш поединечно да напишеш во темата „Кој за што, колку платил“

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #132 на: 09 Јануари 2012, 11:43:30 am »
Поздрав!!!

мислам дека цената си е ОК, со оглед на тоа што менува и плочки.

Можеш поединечно да напишеш во темата „Кој за што, колку платил“
Пишано... ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #133 на: 09 Јануари 2012, 12:34:59 pm »
Истиот пример и завчера, коа бевме на водно Викса и Џуџе со летни гуми, едвај се спуштаат од водно надоле...  во втора со лазење... а ја комотно надоле во 3та и давам гас ...

Епе не за џабе , има летни и зимски гуми...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #134 на: 09 Јануари 2012, 12:48:39 pm »
де бе па по патот до средно нема снег, не е до толку да неможат да се спуштат нормално надолу