Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1011920 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6861
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Полирање на возила
« Одговори #4920 на: 03 Април 2026, 22:22:43 pm »
Добар силант кој трае до 12 месеци. Барај го Дарко од Прилеп.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6967
« Одговори #4921 на: 04 Април 2026, 08:43:45 am »
Е добро де, Фусо. Јас ќе му дадам.

Само на таа грдосијата што ја крие, он сам ќе си мачка, јас под сенка со ладно пиво совети ќе му давам. Многу метри има таму за покривање.

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
« Одговори #4922 на: 04 Април 2026, 10:31:35 am »
Убаво кажа @Diesel ако не се става заштита нека не се полира возилото, вадење слој од лакот и два пати на четки се доаѓа на ист левел.
Еве пример ова возило е ставано керамика пред 5+ години кај @dame и не беше толку внимателно сработено како кога доаѓа муштерија, тоа беше моја желба и барање, но потоа строго перење со неутрал шампони и редовно Reload во поново време Elixir, колата е стара 24г и има подобар сјај од 50% од колите на улица нормално свирлови на сонце има од перење ова е сликано под сенка, така да кој има можност нека си стави керамика но и да ја одржава.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7118
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4923 на: 04 Април 2026, 13:27:08 pm »
Јас немам услови да ја одржувам керамиката. Си имам најдено човек, иде од пред зграда ми ја зема ја носи ја пере внатре надвор и ми ја враќа. Со што пере немам поима, и да се интересирам само ќе се нервирам кога ќе разберам. Јас сум задоволен од тоа колку е чиста и тоа мине доволно. Но често има влегувано на четки и не е лошо да се освежи. И пк никој не кажа колку чини средување со и без керамика.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
« Одговори #4924 на: 04 Април 2026, 14:06:01 pm »
Види кај овие што полираат за цена, треба да ја видат колата колку е оштетена колку време ќе треба, секоја кола различно.

Јас немам услови да ја одржувам керамиката. Си имам најдено човек, иде од пред зграда ми ја зема ја носи ја пере внатре надвор и ми ја враќа. Со што пере немам поима, и да се интересирам само ќе се нервирам кога ќе разберам. Јас сум задоволен од тоа колку е чиста и тоа мине доволно. Но често има влегувано на четки и не е лошо да се освежи. И пк никој не кажа колку чини средување со и без керамика.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2357
« Одговори #4925 на: 04 Април 2026, 14:14:56 pm »
Убаво кажа @Diesel ако не се става заштита нека не се полира возилото, вадење слој од лакот и два пати на четки се доаѓа на ист левел.
Еве пример ова возило е ставано керамика пред 5+ години кај @dame и не беше толку внимателно сработено како кога доаѓа муштерија, тоа беше моја желба и барање, но потоа строго перење со неутрал шампони и редовно Reload во поново време Elixir, колата е стара 24г и има подобар сјај од 50% од колите на улица нормално свирлови на сонце има од перење ова е сликано под сенка, така да кој има можност нека си стави керамика но и да ја одржава.

EliXir е права ствар. На 5-6 месеци нанесувам, ми треба 15 минути додека ја сушам колата после перење, дава одличен сјај и обновува хидрофобна заштита.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6967
« Одговори #4926 на: 05 Април 2026, 09:07:28 am »

Тешко цена на невидено.