Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2286002 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #12450 на: 03 Декември 2019, 08:33:24 am »
На Телма претходна недела ги имало :

1.Hereafter - кој почнав вечерва да го гледам  ( Matt Damon, режија Clint Eastwood)
2.Zodiac
3.Mystic river
4.Killing of a sacred deer

...и уште некој.

Тие што уште плаќаат МаксТв без потреба ( со се мене ) можат да си ги гледаат преку ТвТека менто.
Ама не вечер...Вечер имаш порака Internal Server error: Code 500.
Во превод : "Ќе се работело нешто. " и затоа во моментов го симињам Hereafter бидејќи ми се виде добар.

Воедно, промотивниот HBО пакет кој е бесплатен до 15 Јануари не може да се активира преку уредот.
Мора апликација да се симне.

Јави се на 122 сам ќе си активираш за 1мин.

ОТ: Синоќа пак го начекав Green Book, мн добро музиче и филмче.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
« Одговори #12451 на: 03 Декември 2019, 08:42:16 am »

Не гледам како ова прашање е релевантно со претходниот муабет. Ама ако толку те интересира слободно провери и сам дека акциите моментално им вредат дупло него во 2015та, и веќе 5та година по ред имаат зголемен профит. Фирмата си прави пари, повеќе пари од претходно што имаат правено.

А и не знам што си се фатил за Конами, сите јапонски фирми за игри имаат преминато кон правење на мобилни игри не се само Конами.

Еве пошто се спомна број на игри, Коџима има направено 9 игри (twin snakes нема да ја рачунам затоа што е иста со Metal Gear Solid).

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Konami_games

Еве колку игри има Конами прозведено во своето постоење.(200 и некои од нив за повеќе платформи така да бројот може да се рачуна дека е многу поголем затоа што не работи истиот код на различни платформи)

Пак ќе кажам, остави рекла казала муабети и интернет теории на заговор. Коџима не беше отпуштен.

https://www.reddit.com/r/NeverBeGameOver/comments/8aeq3v/kojima_was_never_fired_and_konami_was_an_inside/

Единственото нешто што треба да се верува е овој пост.

Се што се деси може да е едноставно заеднички план да се исхајпа најрандом играта на што е излезена во многу долго време (Death Stranding), пошто студио не се отвара туку така и финансии за 100(300) вработени + Гилермо, Мадс Микелсен и Норман Ридус не се појавуваат од нигде. Дури е чудно што Сони го подржаа Коџима.

Па има врска бидејќи тргнувам од муабетот за мојата омилена игра која:

1.Kонами ја упропасти.

2. Со P.T Коџима си покажа за што е способен како треба и може да изгледа таа игра под негово раководтсво ( фантастично, оригинално), а успут беше доволно генијален да ги истрола пред да си оди. А си отиде бидејќи го симнаа од раководна позиција и негово место поставија човек кој на компанијата носи пари со безвезни игри за мобилни и фб. И ова не се интернет теории на заговор туку се факти кои луѓе ги прочитале на самата веб страна на Конами и направиле видео, какво што ти пратив погоре. Надвор од ова, немам некој посебен мотив да го бранам  бидејќи нe ни работел со Team Silent ( оригиналната постава зад S.Hill), а од MGS имам изиграно само кец и два и се сеќавам дека беа одлични.

Рекла казала се муабетите на ликови како Twin Perfect - идиоти, наводно хардкор фанови на играта кои без грам доказ обвинија еден човек од Конами кој и сам сакаше да ја оправи работата со Silent Hill.

Изгледај. Да се рекла казала муабети, ни јас не губам време.

На крајот Коџима си отиде како голем уметник и креатор и основа своја компанија која продолжи да прави јаки високобуџетни игрици како  Death Stranding со поддршка на Сони, а Конами остана компанија која  ја занимаат само пари и тоа до таа мера што денес имаш Metal Gear Solid и Silent Hill на pachiko машини побогу. Не ме занима кај им се акциите сега како што на пример не би ме занимало колку се акциите на Columbia records откако го издадоа Blackstar од D.Bowie. Ме занима производот.

У вези линкот од reddit, не гледам зошто би верувал дека е така поради тоа што на крај Конами и името му го тргнале од MGS , го симнаа P.T од Playstore, а и Гилермо Дел Торо јавно ги "пцуеше" откако беше проектот откажан, а Коџима деградиран.

Воедно, го изгубија и најдобриот композитор..
https://www.engadget.com/2009/12/02/silent-hills-akira-yamaoka-officially-leaves-konami/

« Последно менување: 03 Декември 2019, 09:06:56 am Stratro »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12452 на: 03 Декември 2019, 08:54:46 am »
На Телма претходна недела ги имало :

1.Hereafter - кој почнав вечерва да го гледам  ( Matt Damon, режија Clint Eastwood)
2.Zodiac
3.Mystic river
4.Killing of a sacred deer

...и уште некој.

Тие што уште плаќаат МаксТв без потреба ( со се мене ) можат да си ги гледаат преку ТвТека менто.
Ама не вечер...Вечер имаш порака Internal Server error: Code 500.
Во превод : "Ќе се работело нешто. " и затоа во моментов го симињам Hereafter бидејќи ми се виде добар.

Воедно, промотивниот HBО пакет кој е бесплатен до 15 Јануари не може да се активира преку уредот.
Мора апликација да се симне.

Јави се на 122 сам ќе си активираш за 1мин.

ОТ: Синоќа пак го начекав Green Book, мн добро музиче и филмче.

Се јавив.
Ми рекоа симни си ја апликацијата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #12453 на: 03 Декември 2019, 08:55:56 am »
Симни де... Јас активирав, 3 клика е. Избриши ја после ако сакаш. И за префрлање интернет е битна апликацијата од еден на друг телефон.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #12454 на: 03 Декември 2019, 09:29:01 am »
Јас имам HBO пакет со кабловската, со кој ми следува и HBO GO. Фина работа.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12455 на: 03 Декември 2019, 09:34:05 am »
Имав и јас порано, али немаше добри наслови, па пак се сведе да на тоа да симињам филмови и го откажав.
Ако е сега поправена ситуацијата, би го активирал пак...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #12456 на: 03 Декември 2019, 09:42:15 am »
Има за гледање, има и филмови и серии. Јас изгледав Game of Thrones летово.

Плус, добро е дека има и преводи на сите работи, па можат и моиве дома да гледаат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #12457 на: 03 Декември 2019, 16:39:20 pm »
....

Со 20 минути teaser ништо не се докажува за игри. Да беше така сите игри за кои што ќе излезе јак трејлер ќе беа најдобри на свет (меѓу кои и Death Stranding која излезе дека е огромна глупост). И Resident Evil 7 изгледаше дека ќе е добар хорор дур не ја изиграш и видиш дека е не страшна хорор игра поставена со интересни карактери само.
« Последно менување: 04 Декември 2019, 15:02:42 pm DarthJe5us »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12458 на: 04 Декември 2019, 11:34:34 am »
Во ред. :)

Не реков дека 20 минути тизер кој се игра  докажува нешто, туку дека самиот PT ветува многу и можеше да биде ремек дело, поготово ако си ги играл S.Hill игрите од 1 до 4. Ова не го кажувам само јас, туку уште  најмалку 63.000 потписници на петиција до Конами со цел играта да не се откажува.

"In the days since the petition was published, it's been signed over 63,000 times. I imagine the petition will hit its goal of 75,000 signatures in just a few more days."

https://www.cinemablend.com/games/Silent-Hills-Petition-Demands-Resurrection-Cancelled-Game-71662.html

Што се однесува со споредбата на Silent Hill со Resident Еvil (макар и како трејлер), тоа му доаѓа  како да си ги споредил RUSH so FAST 8, независно од глобалните рејтинзи на секоја посебно. И двата филма се со коли...ама...:)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #12459 на: 04 Декември 2019, 13:07:08 pm »
филм дечки филм, имате тема за игри пц и гејминг боксои и клоци

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12460 на: 04 Декември 2019, 13:29:05 pm »
филм дечки филм, имате тема за игри пц и гејминг боксои и клоци

Да ги поврзам темите тогаш.
Ова се филмови кои се инспирација за некои делови од играта која ја  дискутиравме.
И вреди да се прегледаат. :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #12461 на: 04 Декември 2019, 15:03:48 pm »
@Stratro Изиграј ја RE7 ќе ти се свиѓа. Во стил на старите СХ и РЕ4 е. Нема допирна точка со претходните 2 игри(5,6 кои се малце акциони игри а не хорори). Во стилот на 4 е и има добри хорор елементи иако како целина не е баш страшна.

« Последно менување: 04 Декември 2019, 15:20:07 pm DarthJe5us »

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #12462 на: 04 Декември 2019, 15:34:29 pm »
Крофни и х2 миниганови DAAAAAYUUUUM!!!!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #12463 на: 04 Декември 2019, 16:22:45 pm »
Vi ste mukjkali druze stratro,Ali ste mukjkali u skladu spropisima, dolazi vreme kjorke druze stratro :P

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #12464 на: 06 Декември 2019, 22:53:00 pm »

Ми се чини дека ќе ми биди забавна како што ми беше забавна Firefly.