Автор Тема: 2013 Спортски Mини Компакти  (Прочитано 24600 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: 2013 Спортски Mини Компакти
« Одговори #150 на: 04 Февруари 2014, 21:28:32 pm »
Колку е напален.. се кладам дека ако Фиат Мултипла беше произведена од Рено, Никола прв ќе ја воздигнуваше како нешто најдобро на свет.

Сите производители ги исплука, ама Рено е најдобар. ;D Дали да се смееш или да плачеш. Од вакви човек и кола ќе замрази.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #151 на: 04 Февруари 2014, 21:45:28 pm »
Е не ти си најдобар. Па нормално ќе го плукам Тиф, демек до толку е лош мењачот шо сам излегва од брзина(1:05) или пак ја клава во прва и не тргнува (1:13)  ::)  Да, да и на другите тестој истото го рекоја... а и будали овие ќе го вградват овај дефектен менувач во Клио Гордини, па кој ќе го купи бе...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #152 на: 04 Февруари 2014, 21:55:30 pm »
Така е! Кој К** е тој Тиф бе..од вчера ми застанал тука ќе вози, кај му дале кола па уште ќе ја плука! Срамота!
:) :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #153 на: 04 Февруари 2014, 22:01:02 pm »
Не не, во право е Никола.
Нема шанси да постои такво возило со таков лош мењач, барем не од Рено. Тиф тресе глупости, исто како и Кларксон.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #154 на: 04 Февруари 2014, 22:01:52 pm »
Ова се случува кога ти го вреѓаат брендот на возилото што го поседуваш  ;D

www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #155 на: 04 Февруари 2014, 22:02:22 pm »
Нека ја плука слободно, само ме нервираат нашите стручњаци кои немаат седнато зад воланот и пак судат дека EDC е срање  ;D Едно е да сакаш мануелен менувач во ваква кола, друго е да е вистинско срање менувачот.

- The EDC works in the same way as established DSG gearboxes, with one clutch for odd-numbered ratios and one for evens. Renault claims a shift time of 290 milliseconds and combined fuel economy down 4.5mpg on that of the same engine with a manual ’box.

- Despite our best efforts to catch out the EDC, it remained slick and smooth.

- Put it in RenaultSport race mode, and the shift speed is actually pretty fast and you're left in complete control. It will bounce into the rev limiter all day unless you intervene. Problem is, in this mode there's no stability or traction control.
You’ll also probably be driving using the steering wheel paddles, which have a stupidly long throw and a nasty feel and action which makes the gearshift feel even slower than it is.  - Тој што пробал знај шо е маката.

The new gearbox though, which is an EDC dual-clutch rather than a traditional six-speed manual. It does have steering column mounted paddles so drivers can still take control of gear shifts. In ‘Race’ mode, shifts take 150 milliseconds. This gearbox, combined with a smaller engine, means efficiency is improved.

Дај сега вие кажете дека не чини, ако го немате ни видено. Јас барем сум навикнат на такви стручни мислења на форумот, за сите марки.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #156 на: 04 Февруари 2014, 22:05:02 pm »
Абе мењачот нека е у реду, ама не е за у таква кола. Исто ко некоја плавуша со добри цицки да облече ролка. Не иде бе.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #157 на: 04 Февруари 2014, 22:14:52 pm »
То е друго и немам зошто да се расправам. Само имаше многу пати коментари дека не чини, а не дека не е соодветен.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #158 на: 04 Февруари 2014, 22:16:51 pm »
А ти си возел EDC? Или Тиф и Плејто кој ги ебе, кои се они бе. :)
Вистина е дека и водителиве преувеличуваат, ама до толку да се пали на невидено..

@Матеј

Си утнал нешто.

:)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #159 на: 04 Февруари 2014, 23:14:35 pm »
Е не ти си најдобар. Па нормално ќе го плукам Тиф, демек до толку е лош мењачот шо сам излегва од брзина(1:05) или пак ја клава во прва и не тргнува (1:13)  ::)  Да, да и на другите тестој истото го рекоја... а и будали овие ќе го вградват овај дефектен менувач во Клио Гордини, па кој ќе го купи бе...

Некој што толку сака Рено, да не би му ни сметало дури и ако е расипан.

Ти на пример? :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #160 на: 04 Февруари 2014, 23:26:28 pm »
@н1кола

1. Да ги ругаш Tiff и Plato е монументална глупост. Ни ја не ги сакам баш, али Tiff е бивши F1 возач, а Plato е бивши шампион во BTCC. Не си играј играчки. Да ги исмеваш и ругаш овие двајца за било што околу коли е ко да ја ругаш Џесика Алба (рецимо, на неа ми текнува во моментов) дека не е убава.

2. Се гледа дека немаш ама баш никакво искуство автоматски менувач.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #161 на: 04 Февруари 2014, 23:43:28 pm »
Автоматски менувач во вакво возило не не и НЕ.Автоматски менувач во некој гоолем крузер да,ама во вакво забавно возило е навистина голем промашај па макар и да е направен совршено.Имам прилика да возам секојдневно некој постар автоматик и мнооогу се нервирам.
Штета за Клиото,возило кое беше репер во класата го упропастија со ретардиран менувач,ај се надевам дека ќе извадат некоја верзија со мануелен,ако не тука се постарите модели.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #162 на: 04 Февруари 2014, 23:52:05 pm »
Благодарам за објективноста, како и секогаш. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #163 на: 04 Февруари 2014, 23:55:36 pm »
Има луѓе си сакаат. Ги боли фалус за како мењало. И се свиѓала колата и сака таква. Аутоматик да не се мачи, таман. Толку.

Тие луѓе купуваат коли денес. Тоа е таа незаинтересираност. Направи убава кола и толку.

Ако стават само мануел ќе го изгубат овој пазар што го спомнав. А денешниот свет на тој пазар функционира. Боље било каков аутоматик отколку мануел. Што и е разбирливо за релаксирана ненапорна и неентузијастичка вожња.

Зошто да мењам миљон пати прва-куплунг кога може да си дремам во гужва.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #164 на: 04 Февруари 2014, 23:57:00 pm »
Затоа се нуди опција. Не се наметнува еден единствен избор.