Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373502 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #975 на: 10 Декември 2014, 21:11:56 pm »
Не филозофирајте многу, во друга земја тужба да им стегнеш има милионска оштета да земеш.

Плаќам премиум оператор кој е поскап за разлика од другите и ич кур не ми чуе за нивниот проблем, а во тој момент ми требаше да остварам важен контакт а со тоа изгубив време и нервози за нивниот ебан проблем.

Несакам да помислам дека на некој му требало контакт да оствари, а да се работело за живот или смрт!

Кој сака своето мислење да им го напише.
https://www.facebook.com/t.mobile.mk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #976 на: 10 Декември 2014, 21:24:45 pm »
Пишува дека мора да е овозможено телефонирање и интернет без престан цело време во договорот?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #977 на: 10 Декември 2014, 21:28:47 pm »
Да.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #978 на: 10 Декември 2014, 21:35:25 pm »
Kako toa ke ti go ovozmozi za vreme na nekoj golem dedekt nastanat radi vremenski uslovi, ili nekoj minira nekoj predavatel I sl.Imalo prekin vo mrezata od xxx mjnuti pa sega paniki od tipot do so bi bilo koga bi bilo I ke im zemime milijardi ili im zele nekade....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #979 на: 10 Декември 2014, 21:36:05 pm »
Да.

Ај сликај го тој дел ќе те молам.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #980 на: 10 Декември 2014, 21:41:15 pm »
Пишува дека мора да е овозможено телефонирање и интернет без престан цело време во договорот?

Не. Некаде околу 98%.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18040
« Одговори #981 на: 10 Декември 2014, 23:26:48 pm »
Кој сака своето мислење да им го напише.
https://www.facebook.com/t.mobile.mk

Процедурално да кажам само:

Јас и уште неколку другари сме банирани од фан страната на Т-Мобиле ;D
Пред 5 години им пишувавме стихотворби со многу експлицитна содржина, и тоа КОНСТАНТНО. Подоле од говно ги направивме, 4 дена по ред по 10 саати во денот им пишувавме песнички на ѕидот. Толку се немам смеено во животот и не ми се верува дека некогаш толку и ќе се смеам. :D :D :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4122
« Одговори #982 на: 11 Декември 2014, 00:46:46 am »

Не. Некаде околу 98%.

На годишно ниво, во месецот?  Од нивново соопштение точно може да се утврди дали има прекршување на договорот доклолу навистина го има. Ако е така сите корисници со ист договор можат да ги тужат.

Коректно е сите да поднесеме приговор до АЕК, со препорачана пратка. Не дека ќе биде нешто, само да ги убиеш од отварање пликоа, оти си ја имаат и они сработено патриотски задачата.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #983 на: 11 Декември 2014, 00:47:17 am »
Kako toa ke ti go ovozmozi za vreme na nekoj golem dedekt nastanat radi vremenski uslovi, ili nekoj minira nekoj predavatel I sl.Imalo prekin vo mrezata od xxx mjnuti pa sega paniki od tipot do so bi bilo koga bi bilo I ke im zemime milijardi ili im zele nekade....

Дефект, го минирал некој , тоа едноставно се решава со резервни предаватели во нивна близина.

Затоа кажувам, ако обештети 50% од фактурата нареден пат никогаш нема да се деси таков дефект бидејќи веќе инвестирал во резервни предаватели и поквалитетна опрема и ќе има заоштрена контрола на уредите.

Да.

Ај сликај го тој дел ќе те молам.

Грешка сум бил, пишува со големи букви ако нема мрежа може комуникација со гулаби да се направи или телепатски, оваа понуда е вклучена во секој договор.
Така, за ова плаќаш гулаби да праќаш во денешно време?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #984 на: 11 Декември 2014, 02:38:14 am »
Онак,па што онда си се заебал со броеви од вип и оне ако т-мобајл се најбољи и 200 денари не ти мењаат ништо?сигурно има некоја причина,али небитно.на некој му мењаат 200 денари можеби,па ќе си гледа поефтино да пројде.интересно ќе биде кога ќе се спојат оне и вип,како ќе ја користат мрежата и кои сервиси на чија мрежа ќе тераат.

затоа што сум глуп и верував во приказните дека оне е на исто ниво со т-мобиле... ете затоа.. на вип бев со повекето броеви сега имам само еден... исто како и од т-мобиле..

инаку да не дојде до забуна... имам бајаги телефонски броеви.. има причина и за тоа...

ПС... што се кукате бе... т-мобиле еднаш во 5-10 години се закашлало, паднале разговорите и интернетот ЦЕЕЕЕЕЕЕЛИ 24 минути... со вип и оне тоа е СЕКОЈДНЕВНА пракса...
« Последно менување: 11 Декември 2014, 02:43:26 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #985 на: 11 Декември 2014, 02:55:09 am »
Кај нас пред некоја недела немаше од Т мобилен фиксен махтв цел ден до 19ч цел ден да нема мобилна мрежа без никаква најава, им пишав на тој фб пејџот никој ништо

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #986 на: 11 Декември 2014, 08:53:32 am »
Sigurno nekoj vo komsiluk kopal pa ti roknal nekoj kabel..
Pred nedela dve snema net doma kaj mene vrtam vo t-mobile vikaat decko se raboti nekoj pri menjavanje nekakva cevka roknale kablite..ali bese brzo za 30-40 min sredija i sve okej

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #987 на: 11 Декември 2014, 18:26:03 pm »
Тоа не е страшно, тоа се подразбира под дефект а не во цела Македонија мобилната мрежа да не им функционира.
Е ова е сериозен проблем за кој треба д.а обештетат квалитетно.

Законски можеш да поднесеш приговор за денот кога бил дефектот, после треба да има корекција на фактурата за износот.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #988 на: 11 Декември 2014, 18:47:57 pm »
Епа поднеси и кажи ни како завршил случајот. Да знаеме дали да поднесеме друг пат.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #989 на: 11 Декември 2014, 20:51:01 pm »
Ќе поднесам, денес сакав ама не може, требало кога ќе ја добијам фактурата за 12месец, ако не заборавам до тогаш.