Автор Тема: Намалување на потрошувачката.  (Прочитано 282375 пати)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
Одг: Намалување на потрошувачката.
« Одговори #450 на: 04 Јули 2013, 22:06:37 pm »
на пунто хгт ако сакам помала потрошња на колку обртаи е пожелно да мењам, до сеа си мењам јас на 2 2ипол макс 3 некад ако се заборавам

;D

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #451 на: 05 Септември 2013, 11:15:29 am »
има многу фактори за намалување на потрошувачката на возилото како што се прописно напумпани гуми, затворени прозорци ( за подобра  аеродинамика на возилото) , што помалку користење на на клима уредот , квалитетниот бензин, плин, нафта, прописно шалтување на мењачот во нормални и доволно потребни обртаи на моторот, зависи што мотор е и колкава му е силата и ткн ткн ;)
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 329
« Одговори #452 на: 11 Септември 2013, 09:09:06 am »
Мој заклучок е дека, доколку можеш да си дозволиш 200 300 ден на полн резервоар, треба опуштено да се вози. Секое мислење дали да отворам затворам прозор, отпуштам гас или како да ја држам папучата за гас, или да се потам за да не пуштам клима, ти го занемарува уживањето во возењето. зборам за нормално возење, не за бркање и пуна гас, тогаш нормално огромна е разликата во потрошња :)
Пеглал не пеглал....пегли време пролази

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #453 на: 11 Септември 2013, 09:23:53 am »
Нормално, возам за да уживам(се додека не го загрозувам сообраќајот) и можам да си дозволам 1,2,3 литра плус.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #454 на: 21 Септември 2013, 23:19:45 pm »
denes staiv Sonax aditiv , injection cleaner- posto leonot nesto kako da mi gubi energija , a ovoj aditiv e demek ke gi procistuva injektorite , ke se normalizira rabotata na motorot , i ke se namali potrosuvackata, pa ke vidam dali stvarno e taka za edni 200 km
VW MK-7 (1.6 тди)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг:
« Одговори #455 на: 21 Септември 2013, 23:23:17 pm »
Да не си сменил ,,добавувач" на гориво у задно време?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #456 на: 22 Септември 2013, 02:41:06 am »
10 литри ми излезе комбинирана потрошувачка гратска/отворен пат....што сум презадоволен
Со спортски филтер и со Ремус од грана и со нормално културно возење...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #457 на: 22 Септември 2013, 03:45:27 am »
maslo mu e majkata... 0 denari...
100 -ce za struja na 50-60 kg i to e...

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #458 на: 22 Септември 2013, 13:20:30 pm »
ne
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #459 на: 22 Септември 2013, 13:21:50 pm »

maslo mu e majkata... 0 denari...
100 -ce za struja na 50-60 kg i to e...

ti na tocak da ne se vozish  :-\
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #460 на: 22 Септември 2013, 14:42:50 pm »
Maslo za jadenje, sto e iskoristeno i shto sekako se frlat, go zemas, go filtriras dobro, ja ostavas kolata malce da zagree na nafta i prefrlas na maslo za jadenje. Blagodarenie na sovetite od Onak celo leto vozam na maslo, e sega mi zatvori dealerot na maslo, posto sezonska mu bese rabotata... eve i ovde imas nesto http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetable_oil_fuel

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #461 на: 22 Септември 2013, 15:16:35 pm »
јас не ни греев на нафта... директ палење на масло...

вчера на враќање кон скопје, во едно локално село, вози трактор пред мене, во неможност да го престигнам, се изнадишав издувни гасови од прегорен зејтин... бар на компири да мирисаше... кај овој мирисаше на риба... изгледа од некоја слава се пржело риба и зејтинот кај него у трактор завршил...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #462 на: 22 Септември 2013, 15:18:27 pm »
ne

Мене чудно ми се понашаше колата кога турив бензин на Макпетрол (а стално турам на Лукоил), па затоа те прашав, да не е истата фрка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #463 на: 22 Септември 2013, 22:26:56 pm »
јас не ни греев на нафта... директ палење на масло...

вчера на враќање кон скопје, во едно локално село, вози трактор пред мене, во неможност да го престигнам, се изнадишав издувни гасови од прегорен зејтин... бар на компири да мирисаше... кај овој мирисаше на риба... изгледа од некоја слава се пржело риба и зејтинот кај него у трактор завршил...

Da, letovo nemase gajle, ali zimava sigurno ke imase muka, ali ete sekako zatvori "izvorot", sezonska rabota... e sega ako najdam drug izvor ke vidime kako ke bide zimava... A da te prasam, zosto ne bi vozel na palmovo maslo... Jas na pamovo vozev, edno 1000 km grubo receno...

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #464 на: 22 Септември 2013, 23:30:18 pm »
ne

Мене чудно ми се понашаше колата кога турив бензин на Макпетрол (а стално турам на Лукоил), па затоа те прашав, да не е истата фрка.
nemoj vo lukoil, toj benzin tamu ne cini, stvarno kolata poveke mi trosi od lukoil, a vo makpetrol derivatite se posigurno barem kaj benzinot se znae 95-ka stvarno ima 95 oktani ,
VW MK-7 (1.6 тди)