Автор Тема: Каде да најдам/купам/порачам....  (Прочитано 34811 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Каде да најдам/купам/порачам....
« на: 31 Декември 2010, 09:50:50 am »
Nemesto za sekoj aftermarket del da se otvara posebna tema, predlagam vo ovaa tema da gi postavuame kratkite prasanja za NABAVKA na aftermarket delovi povrzani so tunung ( nesto kako tuning Laf Muabet)..

Ako ne se slagate, prekrstete ja ili premestete ja temava...

Znaci..Za pocetok..Kade da najdam/kupam/poracam:

1.Zaden lonec za C 20 LET ?
Momentalno sum na fabrickiot no negovata zamena stanuva seriozen problem od poveke pricini:
- Remus, Milltech i Supersprint ne proizveduvaat zadni lonci za C 20 LET tuku samo za poslabite Kalibra modeli koi imaat mnogu pomalo Fi na cefkata kade se zakacuva zadniot lonec , a kaj mene e kolku na Tamce.  ;D
- Ne mozam i ne sakam da staam bilo sto, bidejki ako ne e za predvidenata konjaza moze da se sluci BACKPRESSURE, ili lonecot da izgori brzo.
- Ako stvarno ne moze da se najde brend....Ima li nekoj kaj nas sto pavi CUSTOM protocni zadni lonci..so toa sto pozelno e da si gi zadrzam fabrickite hromirani kockici pozadi?

Thanx in advance.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Каде да најдам/купам/порачам....
« Одговори #1 на: 31 Декември 2010, 10:11:05 am »
Има едни дечки во Велес, јас лично сум немал искуство со нив, но гледам ги фалат (гледав ауспух на kawasaki zx10 и стварно не ми се веруваше дека е made in MK). Манрели се вика, прават за мотори и коли и имам слушнато дека прават по некои каталози (ваљда remus, supersprint)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2 на: 31 Декември 2010, 10:32:45 am »
Има и еден во битола што прави лонци, но би ти го препорачал само во случај да не најдиш апсолутно никаков. Лонецот е специјално дизајниран за еден мотор, со лош лонец можеш да го загушиш моторот, впрочем ти ова го знаеш. Толку ли нема афтермаркет лонци, или оригинал ГМ од германија?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #3 на: 10 Јануари 2011, 15:51:01 pm »
И мене ме интересира спорт заден лонец, освен универзалните Суперспринт (Во тјунинг центар кај Зират банка), и Ремус (у Новус-незнам дали уште има), и турскиве на ќошот кај Јосип броз школото, незнам на друго место каде има.
Ако знае некој нека даде предлог да ѕирнеме ?

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #4 на: 13 Јануари 2011, 02:56:07 am »
Прочитав во Авто Плус дека Макпетрол почнале да носат Акрапович можеш таму да провериш.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5 на: 15 Јануари 2011, 03:17:16 am »
И мене ме интересира спорт заден лонец, освен универзалните Суперспринт (Во тјунинг центар кај Зират банка), и Ремус (у Новус-незнам дали уште има), и турскиве на ќошот кај Јосип броз школото, незнам на друго место каде има.
Ако знае некој нека даде предлог да ѕирнеме ?

Ima i ASSO - italijanski vo AS STIL karsi Dojrana.
Dzirni go na crvenata Astra GTC na sobir sto bese.
Solden kvalitet se, vadat kulturen zvuk, kostaat 6-7000 den.
3120 436

@LosiPatista..original Opel lonec se naracuva od Germanija, malce e poskap no  ako ne najdam nisto podobro, ne mi ostanuva nisto drugo.
« Последно менување: 15 Јануари 2011, 03:26:21 am Stratro »

Отсутен zki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #6 на: 21 Јануари 2011, 18:08:21 pm »
фала стратро на предлогот ќе одам да проверам, да да го знам издувот на астрата и знам за asso фирмата. поздрав и фала.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #7 на: 21 Јануари 2011, 19:29:57 pm »
ме интересира дали некој бил во carner, се најави доста помпезно па ме интересира дали има некој интересни производи таму.

Отсутен gorgasmatron

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
  • i am the way
« Одговори #8 на: 21 Јануари 2011, 19:44:35 pm »
osven remus i supersprint mozes da najdes kup drugi zadni lonci sto moze se i podobri a i malce poskapi, od poeftinite imas i BEDA, a i da stavis od kaj turcite od tie YED ili kako i da se vikaat nema nisto da i bide na kolata i nema da se gushi!!!
imas i walker ama ne se eftini
Lukey imaat dobri raboti, carline itn itn

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #9 на: 21 Јануари 2011, 21:25:09 pm »
ме интересира дали некој бил во carner, се најави доста помпезно па ме интересира дали има некој интересни производи таму.

Јас бев и незнам каде им се сокриени тие "повеќе од 10 000 продукти".  Очекував да биде нешто поголемо. Во секој случај повеќе производи за нега на автомобили имаш во Hubo

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #10 на: 28 Јануари 2011, 11:21:02 am »
osven remus i supersprint mozes da najdes kup drugi zadni lonci sto moze se i podobri a i malce poskapi, od poeftinite imas i BEDA, a i da stavis od kaj turcite od tie YED ili kako i da se vikaat nema nisto da i bide na kolata i nema da se gushi!!!
imas i walker ama ne se eftini
Lukey imaat dobri raboti, carline itn itn

Fala za info.
Kaj Turcite ne bi odel, a i BEDA ne bi staval.
Deckite od Veles pravat, ali toa pozoltuva za godina i pol..licno sum videl.
Walker i Lukey kako moze da se nabavat?
« Последно менување: 28 Јануари 2011, 11:24:52 am Stratro »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #11 на: 28 Јануари 2011, 12:19:21 pm »
Страто чисто на брзинка дека нема тема некоја посебна. Си приметил кога ставаш различен лонец од фабричкиот, на некои обртаи многу е гласна колата и нервира. Како УУУУУ силно се слуша во кабината, некоја резонанца. 1600 нема, на  1900 брчи до немај каде и на 2200 пак е тивко... Ти се случило? Да не знае некој како се избегнува?

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #12 на: 28 Јануари 2011, 13:14:25 pm »
Страто чисто на брзинка дека нема тема некоја посебна. Си приметил кога ставаш различен лонец од фабричкиот, на некои обртаи многу е гласна колата и нервира. Како УУУУУ силно се слуша во кабината, некоја резонанца. 1600 нема, на  1900 брчи до немај каде и на 2200 пак е тивко... Ти се случило? Да не знае некој како се избегнува?
Е, сето тоа е наука и во тоа се разликуваат квалитетните и сериозно направени од другите..

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #13 на: 28 Јануари 2011, 13:15:38 pm »
Така е.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #14 на: 28 Јануари 2011, 13:41:19 pm »

Hmmm..ne znam.
Na Astrata ramnomerno bucese na bilo koj rpm pod uslov da nagazis na pedalja...
Pri otpustanje na gasta ili blago stiskanje, ne bese tolku glasen.

I nad 160-170 km/h ..veke ne se slusase voopsto.