Пред извесно време беа купени:
+
Денес на 52к превентивно се променети:
Ребраст каиш Contitech со затегач Gates.
PK каиш за алтернатор- Gates.
PK каиш за серво - Gates
Променет комплетно антифризот.Цела процедура и работа е завршена кај Жарко во Геге. Дечково, мајсторчево би го препорачал за оние кои имаат Фордови, педантен момак. Одлично и профи си ја заврши целата работа. Прв пат одам кај него.
Работна рака: 2000 денари за каишите и 200 ден за антифризот. Значи тотал = 2200 денари.
Целата процедура траеше од прилика 4 часа. Грубо.
Му ја однесов сабајле околу 8:20, муабет малку ово оно пошто и онака требаше да се лади. Полека почна да вади пластики и да одштрафува.
Ги извади ПК каишите.
Потоа кога стигна до ребрастиот ситуацијата беше ваква. Ова на сликата е стариот ребраст, на око си беше во солидна состојба.
Се испостави дека затегачот кој сум го купил не одговара во комбинација со веќе постоечката водна пумпа. Бидејќи во меѓувреме ја провери и рече дека немам никаква потреба да ја менувам, дека не пуштала од нигде. Таа не е на ребаст иначе. Па комбинациите беа следни, или да го сменам постоечкиот нов затегач за друг модел кој ќе одговара со неа, или да ја променам и пумпата комплет заедно со него. Решив да го послушам да ја оставам фабричката и го оставив на раат па отидов да го менувам. Имав затегач со тело а уствари ми беше потребен ваков:
Газдата откај што ги купив деловите испадна доста фер и го замарав по телефон па ми најде во новата роба затегач на Gates каков што ми треба. Исто така ми најде штраф за радилица нов кој ми беше потребен пошто стариот не се враќал назад... Му пуштив слика на Жарко ми потврди дека е тоа тоа и се вративме да му го однесеме. Во меѓувреме се изгуби скоро 1 саат. Му го однесов и повторно заминав.
Би изразил јавна благодарност до Прчот кој ме дружеше и ме разнесуваше со кола да менувам. Фала куме!
По некој саат колата беше готова. Си ја земав околу 12:30. Презадоволен од работата, колата си спие
_____________________________________________________________________________________________________
Стариот ребраст, како што кажав на око во доста солидна состојба
ПК каишите двата тро подиспукани беа...
Стариот затегач
Тоа е тоа поштовани публикуме
До следниот пат