Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цобе ќе снима деновиве во 4та и 5та на истото место. Ко ке одиш наснимај и ти. Што мислиш, Ланцеро како ќе оди на ова место?
Цитат: chlink на 26 Јануари 2011, 21:30:04 pmТи брат си сигурен дека го имаш тој мотор што тврдиш? Чудно се однесува твоево, не е еинствен дизел со 70кс има и други што не би се понашале на овој начин.Му го покажа видеото на брат ти и татко ти, и овие ти обрнаа внимание дека е добар резултат, оти првиот пат ко го виде рече дека не е ништо посебно Сепак ова не е ништо, да видиш 1.9 ZX TD како оди. Дупло повеќе лепи од Corsava.
Ти брат си сигурен дека го имаш тој мотор што тврдиш? Чудно се однесува твоево, не е еинствен дизел со 70кс има и други што не би се понашале на овој начин.
Цитат: LosiPatista на 26 Јануари 2011, 22:59:26 pmЦобе ќе снима деновиве во 4та и 5та на истото место. Ко ке одиш наснимај и ти. Што мислиш, Ланцеро како ќе оди на ова место?оде оде лансерот.....не сум мерел вака не би можел да кажам....но би требало да крене од 100ка до 140 без проблем....но на 100 ка јас сум на многу малце РПМ....треба да спуштам по доле пример 4та....немам турбо....а ако сум на 3700 3800 рпм..ќе кренам и 170 таму во 4та...
Цитат: Filip на 26 Јануари 2011, 23:44:04 pmЦитат: LosiPatista на 26 Јануари 2011, 22:59:26 pmЦобе ќе снима деновиве во 4та и 5та на истото место. Ко ке одиш наснимај и ти. Што мислиш, Ланцеро како ќе оди на ова место?оде оде лансерот.....не сум мерел вака не би можел да кажам....но би требало да крене од 100ка до 140 без проблем....но на 100 ка јас сум на многу малце РПМ....треба да спуштам по доле пример 4та....немам турбо....а ако сум на 3700 3800 рпм..ќе кренам и 170 таму во 4та...Па наснимај прво во 5та а потоа во 4та, мислам и ти дека често одиш Скопје, а во краен случај за собирот кога ќе одиш овој автопат не ти бега. Можеш да скршнеш кај велес, и да се вратиш назад за второто клипче, заобиколницата ќе те кошта не повеќе од 10км.
При 100 kmh одеш 3000 рпм во 5та
Цитат: LosiPatista на 26 Јануари 2011, 21:48:26 pmЦитат: chlink на 26 Јануари 2011, 21:30:04 pmТи брат си сигурен дека го имаш тој мотор што тврдиш? Чудно се однесува твоево, не е еинствен дизел со 70кс има и други што не би се понашале на овој начин.Му го покажа видеото на брат ти и татко ти, и овие ти обрнаа внимание дека е добар резултат, оти првиот пат ко го виде рече дека не е ништо посебно Сепак ова не е ништо, да видиш 1.9 ZX TD како оди. Дупло повеќе лепи од Corsava.Не не ни мислам нив да ги прашувам, ако прашам ќе треба со нив ко со тебе цел ден да се расправам, и они се по турбо дизелите
јас да си кажам за гетзот дека од 0 до 100 ми е 11 секунди, здравје боже пролет и ќе има и видео-доказен матерјал за 0-100, 60-100(4) и 80-120(5)
LP, kolku si samo srecen Milo mi e koga te citam vaka vidno vozbuden od slucuvanjata Molim te napravi klipce od 0-100 km/h na ramno - smrtno sum zainteresiran tvojot dzver kako ova ke go odigra Good luck !:P