Автор Тема: Вработување  (Прочитано 662658 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг: Вработување
« Одговори #3765 на: 11 Март 2019, 12:20:11 pm »
Браво, ретко убав опис на работно место и услови.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #3766 на: 11 Март 2019, 12:23:27 pm »
работам со весници од 2002 и не сакам да пласирам информација за работата без добри и лоши страни, а многу е тешко да се најде човек на кој може да се ослониш и кој не настапува ко робот а кешот е за малце ангажирање во утрински часови и наплата во еден ден попладне, фактички како ке се договориш со дуќаните, тие што се на ф-ра ние ги бркаме  ;)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #3767 на: 11 Март 2019, 15:14:17 pm »
Ако некој од вас знае некоја компанија на која и треба ваков кадар, пишете :D Секако прво би било пракса мини обука, затоа што се работи за почетник. :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3768 на: 11 Март 2019, 23:04:19 pm »
Ако некој од вас знае некоја компанија на која и треба ваков кадар, пишете :D Секако прво би било пракса мини обука, затоа што се работи за почетник. :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Оди земи метлата не се прави будала со сила

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #3769 на: 13 Март 2019, 17:45:19 pm »
Decki ako znaete nekoj sto uvrzuva/IMA/prodava na golemo kolicki matchbox, topki, rubikovi kocki I drugi igracki, prezervativi, zapalki I SL da me iskontaktirate za delovna sorabotka, blagodaram pozz  :)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #3770 на: 13 Март 2019, 18:55:07 pm »
Уште утре (четврток) од 10 до 15ч KOSTAL е на саемот за вработување Контакт 2019 во холот на МФС/ФЕИТ, дел од компонентите кои се произведуваат кај нас се изложени и може да се видат, а заинтересираните за вработување во KOSTAL може директно да зборуваат со претставничката од човечки ресурси во врска со отворени огласи и слично. Ве очекувам.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #3771 на: 24 Март 2019, 16:38:28 pm »
Клабери , дали познавате некој кој му е потребен шофер за камион низ ЕУ ? се работи за татко ми , во моментов е во Минхен , но со фирмата за која работеше излегоа компликации (испаднаа педери) па е во потрага по нова работа. Би можел да почне веднаш бидејќи и онака е таму, да не се враќа назад за СК. Доколку некој има информации , би го замолил да ме исконтактира преку ПП. Ми текна на @MAPJAH ама гледам дека не е пуштен 10тина дена.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3772 на: 02 Април 2019, 12:52:47 pm »
Клабери,

Има некој искуство со сајтовиве за freelance ? Како иде целиот процес?

https://www.peopleperhour.com
https://www.upwork.com
и сл.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3773 на: 02 Април 2019, 21:34:48 pm »
Клабери,

и сл.
Нешто ситно

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #3774 на: 03 Април 2019, 00:51:42 am »
Клабери,

и сл.

У кратки црти, треба да се посереш од аплицирање и работење ситни и (најчесто) неисплатливи проекти, за да можеш да набиеш некаков рејтинг, за потоа да бидеш конкурентен за посериозни проекти. Многу зависи на кое поле и во која бранша би барал работа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #3775 на: 03 Април 2019, 11:21:00 am »
Моментално напреден Excel (без Macro) и се што е анализа на бројки во него разбирлива од економски аспект али кога почнав да истражувам, сфаќам дека само по себе не е доволно, па познавање на SQL или пак Python е задолжително. Генерално имам 2-3 саати слободни во денот, па размислувам да ги монетизирам.
Сфаќам дека нема пари на почеток, али па и јас учам нешто. Абе да се дешава нешто ;D

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3776 на: 03 Април 2019, 11:32:44 am »
Моментално напреден Excel (без Macro) и се што е анализа на бројки во него разбирлива од економски аспект али кога почнав да истражувам, сфаќам дека само по себе не е доволно, па познавање на SQL или пак Python е задолжително. Генерално имам 2-3 саати слободни во денот, па размислувам да ги монетизирам.
Сфаќам дека нема пари на почеток, али па и јас учам нешто. Абе да се дешава нешто ;D

Не си троши времето, сега од мај апворк ќе наплаќа за секое аплицирање за работа по 0.15$. Вчера добив маил, инаку јас сум таму веќе 4 и нешто години и дефинитивно полека но сигурно се усерува платформата.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #3777 на: 03 Април 2019, 12:07:32 pm »
Абе времето си тече и вака и така :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3778 на: 03 Април 2019, 20:27:44 pm »

Имаш некој препорачан курс за анализа на бројки во Excel/Google Sheets? Платен/неплатен, не е многу важно, само да си го следел и да ти оставил позитивен впечаток. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Вработување
« Одговори #3779 на: 03 Април 2019, 20:30:39 pm »
Јас пред 2 години дигнав раце од Upwork, пошо немав време да се ебавам со процедурите. Дополнително што, додека да ти стигнат чистите пари на сметка, еден куп ќе ги снема у разно-разни давачки, па немаш и некоја голема исплатливост.

Иначе да, сега и Connects ќе ги наплаќаат, така да, нема веќе бесплатно аплицирање за проекти.

Имаш некој препорачан курс за анализа на бројки во Excel/Google Sheets? Платен/неплатен, не е многу важно, само да си го следел и да ти оставил позитивен впечаток. :)

Мартин, види на Microsoft Virtual Academy дали ќе најдеш нешто. Правеа некоја реорганизација, па не знам како стојат сега до курсевите.

Дополнително, би ти ги препорачал курсевите на Skillsology и Excel for Business (истата платформа е, ама под различно име, и може да се начекаат промоции или ваучери на нет).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.