Автомобили > Генерално за Автомобилите
Квалитетот на VW.
Tischläufer:
--- Цитат: Deni на 20 Септември 2012, 11:11:28 am ---Зотшто не изфејслифтираат Голф 2... :) :) :) Со 1.6д... За 5.800 еур.
--- Крај на цитатот ---
Па богами тоа би било напредок од кај што се сега во моментов ;D
ikeyaro:
Ова 100% е од некое тест возило :)
Filip_90:
Темава е за квалитетот на новите VW или на сите?
Јас имав голф 3 1.9 дизел (1994 год.) па да си кажам за квалитетот.
Го земавме од Германија 2001 година мислам, со 160 000 и уште нешто ситно. Моторот беше супер, т.е отиде до 300 000 па почна од нула и стигна до 30 000 пак и го продадовме. За тој период ништо не откажа околу моторот, освен греачи. Уље трошеше 100-150 грама на 5000км. Мана му е што е малку коњи и не иде...
Е сега причините за продавање(замена): Скапа ептен многу, крила, прагови и околу амортизерите, ламелата беше при крај, и многу други работи најверојатно беа при крај...
AllMightyMe:
За добро сочуван и одржуван Голф, нема што да се дискутира, се знае квалитетот, скоро сите имаме некој близок што имал/има Голф. Кај мене вујко ми има, Голф 3 ТД, и до сега немал никакви проблеми.
п.с. Колата била од увоз.
BokiCactusic:
--- Цитат: AllMightyMe на 20 Септември 2012, 11:45:21 am ---За добро сочуван и одржуван Голф, нема што да се дискутира, се знае квалитетот, скоро сите имаме некој близок што имал/има Голф. Кај мене вујко ми има, Голф 3 ТД, и до сега немал никакви проблеми.
п.с. Колата била од увоз. (од баба и плис докторка била)
--- Крај на цитатот ---
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија