Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1991588 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #3960 на: 16 Јули 2014, 20:48:40 pm »
2002 викаш а? За декорација во двор или за лулашка не би ги употребил а не да возам 1200 км со нив.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3961 на: 16 Јули 2014, 21:01:52 pm »
без проблем,под услов да не се многу испукани

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3962 на: 16 Јули 2014, 21:05:59 pm »
без проблем,под услов да не се многу испукани

Под услов да не ти е мил животот твој и на другите.

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #3963 на: 17 Јули 2014, 00:48:51 am »
ептен сте неопределени... едни викаат никако не ги ставај други викаат ставај ги немај гајле... :)

инаку - гумите ми се така дадени во комплет со колата а колата ја имам нецела година - не сум јас крив што газдата ги чувал уште од 2002 година :)

мене ми е највеќе да не се извитоперат или па жмучки да не им се направат уз возење пошто сепак составот на гумата е наменет за пониски температури а јас ке ја возам на висока температура плус на автопат односно на долга километража.... и искрено ако не е сигурно несакам воопшто ни да ги ставам. мил ми е и мојот живот и несакам друг живот да ставам во опасност....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #3964 на: 17 Јули 2014, 00:53:11 am »
Common sense intervention - гумите се 12 години стари... 12 ГОДИНИ фор фак сејк! 6то оделение стигнале до сеа! Уствари на распус се и чекаат септември за 7мо :)

Зимај други, не си играј играчки.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #3965 на: 17 Јули 2014, 01:43:21 am »
ептен сте неопределени... едни викаат никако не ги ставај други викаат ставај ги немај гајле... :)

инаку - гумите ми се така дадени во комплет со колата а колата ја имам нецела година - не сум јас крив што газдата ги чувал уште од 2002 година :)

мене ми е највеќе да не се извитоперат или па жмучки да не им се направат уз возење пошто сепак составот на гумата е наменет за пониски температури а јас ке ја возам на висока температура плус на автопат односно на долга километража.... и искрено ако не е сигурно несакам воопшто ни да ги ставам. мил ми е и мојот живот и несакам друг живот да ставам во опасност....

Проблемот е што се доста стари. Иначе и ја со зимски, поточно со M+S цепам преку цела година, па немаат гајле во тој поглед.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3966 на: 17 Јули 2014, 12:21:26 pm »
Гума по правило 5 години користење или 40-50.000км.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #3967 на: 17 Јули 2014, 13:22:13 pm »
@ аллександар

Немој.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #3968 на: 17 Јули 2014, 14:06:25 pm »
Јас не би ги ставил да ги возам, пошто може да се распаднат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3969 на: 17 Јули 2014, 19:17:21 pm »

Не мораш и ти да бидеш душбег како претходниот газда.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 420
« Одговори #3970 на: 17 Јули 2014, 22:29:42 pm »
Ti stavi gi i vidi na pokratki relacii kako ke se ponasat gumite, izvozi gi 200-300 kilometri i otposle konsultiraj se so vulkanizer. Vaka na nevideno i neprobano ne ocekuvaj jasen konkreten i tocen odgovor. A bi mozel i nekoja slika da stavis pa da vidime moze se direkt za vo gubre.

Nego planiram da zimam novi gumi , so ke kazite za  Michelin Pilot Sport 3 , proizvedeni vo Finska, treba da kazam do utre sabajle dali ke gi zimam.

A deckoto so prodava gumi i ulje po poniska ceka od rubrika "prodavam" e ziva prevara, stopati mu se javiv i nikako cena da kaze i da se dogovorime.Aj ke  ti pisam , aj ke ti se javam  "Joa nevesta mu baram "
« Последно менување: 17 Јули 2014, 22:40:34 pm M.Meskov »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3971 на: 17 Јули 2014, 22:50:02 pm »
Лапај Пилотките ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3972 на: 17 Јули 2014, 23:12:43 pm »
A deckoto so prodava gumi i ulje po poniska ceka od rubrika "prodavam" e ziva prevara, stopati mu se javiv i nikako cena da kaze i da se dogovorime.Aj ke  ti pisam , aj ke ti se javam  "Joa nevesta mu baram "

Знаев у пичку материну.... Ко да имам шесто сетило за такви работи.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 420
« Одговори #3973 на: 17 Јули 2014, 23:24:35 pm »
Ако викас ти Djidji ке ги земам, мада повеке бев загреан за continentalki  ама нема дилери со можат да понудат солидна цена за тие гуми во моја близина.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3974 на: 17 Јули 2014, 23:25:40 pm »
Jas ko bozem se dogovoriv utre da gi zemam.
Se cuvme dva pati i nisto somnitelno nemase.