Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823604 пати)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
Си имав термин јас, не знам какво е тоа тестирање без чекање...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Абортусот не е заразен, ама можеле куртон да стават, исто како сега маска :)

Ваљда се вбројани се и несаканите абортуси. Побарај колку е зголемен процентот на несакани абортуси.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Си имав термин јас, не знам какво е тоа тестирање без чекање...

Наводно 1500 е со закажан термин со чекање, или за итно/веднаш дупла цена... Ама ти од прва рака зборуваш.
Да не се доплаќа нешто? Или да не не кажуваат некои додатни давачки? На сметката што пишува?

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
Нема сметка, не се плаќа со картица. Целата процедура се одвива на паркинг пред паркирано комбе. Сестра седи на совозачкото седиште со минимално отворен прозор колку да ти чуе податоци ти зема 3000ден или 50еур што имаш тоа и колегата нејзин од друг прозор на товарниот дел од комбето ти зема брис. И си одиш дома и чекаш резултати на меил, утре или недела ќе ги добијам. Мене пријател наш работи како повисоко ниво на лаборант ме прати таму баш поради тие антитела. Се јави вчера најпрво за во среда му закажаа потоа ми се прејави денес да отидам.
Глупаво е што никој никаде во севернава не можеше да ми издаде документ дека сум бил во самоизолација контролиран секојдневно од полиција па морам да направам тест за да можам да патувам слободно во странство. Искрено тешко ми падна кога рече таа 3000ден....

Едит: На телефон не успеав никогаш да ги добијам, мора со врски :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5384
Сопругата беше во Жан Митрев со тоа комбето и јас се чудев. Она плати 1500денари незнам од каде сеа ова 3000. Друга замерка и тоа МНОГУ голема е дека прво на телевизија видовме дека тој ден во жан митрев имало 14 души позитивни, а на нас никој ништо ни немаше јавено. Дури после ебани 48 саати му текна на некој да крене слушалка и да соопшти дека тестот е негативен. Ова мислам дека е тотално непрофесионални и апсолутно не е во ред.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
Можи зависи од пасошот  ;D За мкд пасош е во денари, за други во €  ;D Се смеам да не се налути некој.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
После мене правеше друга жена 3000 и неа и земаа, не дека ме интересираше да и се мешам во сметките ама нема како да не слушнеш кога на 20см се најавува од тебе. Според мене можеле тоа да го изведат побезбедно по сите пациенти, а не ко да купуваш сладолед.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Нема сметка, не се плаќа со картица. Целата процедура се одвива на паркинг пред паркирано комбе. Сестра седи на совозачкото седиште со минимално отворен прозор колку да ти чуе податоци ти зема 3000ден или 50еур што имаш тоа и колегата нејзин од друг прозор на товарниот дел од комбето ти зема брис. И си одиш дома и чекаш резултати на меил, утре или недела ќе ги добијам. Мене пријател наш работи како повисоко ниво на лаборант ме прати таму баш поради тие антитела. Се јави вчера најпрво за во среда му закажаа потоа ми се прејави денес да отидам.
Глупаво е што никој никаде во севернава не можеше да ми издаде документ дека сум бил во самоизолација контролиран секојдневно од полиција па морам да направам тест за да можам да патувам слободно во странство. Искрено тешко ми падна кога рече таа 3000ден....

Едит: На телефон не успеав никогаш да ги добијам, мора со врски :)
Па нели шоферите  се ослободени од самоизолација?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
Некои ги ставаат некои не, јас од германија дојдов ме ставија. Пријател мој од полска се врати го ставија и него. Ден два од кога се вратив излегоа тие дозволи ама ништо не се знаеше што е и како е па кога веќе седев една недела издржав до крај. Во тој период зголемија и казни, а некои шофери и беа казнети па не ми се ризикуваше.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Марјан, ако не ти стигне ништо на меил како ќе докажеш дека си платил преглед?

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
Не ми текна на тоа хахаха. Нема да се ваљда толкави идиоти.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
Сопругата беше во Жан Митрев со тоа комбето и јас се чудев. Она плати 1500денари незнам од каде сеа ова 3000. Друга замерка и тоа МНОГУ голема е дека прво на телевизија видовме дека тој ден во жан митрев имало 14 души позитивни, а на нас никој ништо ни немаше јавено. Дури после ебани 48 саати му текна на некој да крене слушалка и да соопшти дека тестот е негативен. Ова мислам дека е тотално непрофесионални и апсолутно не е во ред.
Фискална ви дадоа ли?

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Некои ги ставаат некои не, јас од германија дојдов ме ставија. Пријател мој од полска се врати го ставија и него. Ден два од кога се вратив излегоа тие дозволи ама ништо не се знаеше што е и како е па кога веќе седев една недела издржав до крај. Во тој период зголемија и казни, а некои шофери и беа казнети па не ми се ризикуваше.

Колегиве од полска дојдоа седеа два-три дена карантин им извадија некои дозволи од министерство и направија уште неколку тури до хрватска сега се тука не се во карантин

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5384
Фискална ви дадоа ли?

Фискална јок. Еве сеа баш збориме и на маил добила официјални резултати баш за тоа ако ти треба демек да докажеш.
Абе луда држава.