Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1504942 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #375 на: 05 Април 2012, 20:55:15 pm »
Само да не е бугарска или турска, аман :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
« Одговори #376 на: 05 Април 2012, 20:56:29 pm »
Ако е турски, тогаш мора да биде качак, а ако е бугарски, ондак е циган...А полошо од бугарски циган нема... :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #377 на: 05 Април 2012, 20:57:41 pm »
Imas grcka isto taka. Site se isti nema da utnes vo taa klasa. Bitno e da znaes da ja odberes poeftinata varijanta ! I onaka povekje od 5 godini bez problemi i prestelovanje tesko denes nekoja PVC ili aluminiumska bravarija da izdrzi.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #378 на: 05 Април 2012, 20:59:36 pm »
@Sale abe nedaj boze so Bugarski cigan da si imas rabota. Ama ima poloso ! Kongoleec ili nekoj Nigeriec ! E so niv nikako rabota samo gleda da te ograbi ili za.be.
Bugarski cigan se znae samo da mu dades dajre i tapan i mecka oro da ja nauci da igra !

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
« Одговори #379 на: 05 Април 2012, 21:08:22 pm »
Ја за тука у комшилук...За пошироко неам појма :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14378
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #380 на: 06 Април 2012, 00:39:13 am »
Цени нешто да спомневте одприлика
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #381 на: 06 Април 2012, 01:36:23 am »
kalimero i jas sakav moeto balkonce da mu bapnam nastresnica od lim zs e nadvoresen (tvojot e zaskrien vnatre) i cela prasina od gore i voda koga frlaat(nemaodvod na balkonite..) se mi paga na mene i alista .... NO  ;D ;D strpi se malce, dojde zakon za gakite mokri da si gi nosime da ne gi susime na balkon, i imalo nekoj drug deka site sto imaat modifikacii kako nastresnica i sl odma da gi vadat, zs ne im se svigalo na drugite, da ti bide senka koga moze da se varis doma i obratno.... da vidime so ke se desi da ne treba da si gi vadime posle...
BTW kaj ima ona da mi ispisat ime za na vrata... brojki si najdov vo brikolage ;)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #382 на: 06 Април 2012, 01:39:50 am »
Alu..
+
1. Материјал кој е многу квалитетен и добар.
2. Отпорен на време и надворешни влијанија.

-
1. Најголем проблем со овие прозори е што се ладни на допир. Човекот сака да биди опкружен со добри материјали на дофат (природа). Алуминиумот е скроз обратно од сето тоа.
2. Што се јавува кондензација некаде.
3. Цена

spoevite na metalnite oksidiraat so tek na vreme i posle vratite ne se pod vinkla se otkacuvaat i slicno...kazano od majtor ne mi se slucilo si imam pvc i ne mislam da go palam stanot  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #383 на: 06 Април 2012, 01:47:12 am »
За името провери во Агенс,тоа ти е во градски ѕид после станица Беко пред Тинексот.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #384 на: 06 Април 2012, 02:25:34 am »
Или можеш да видиш кај комплекс банки, карши новото веро. Во куќичките на ќошот кај што прават печати прават и такви ствари и Агенс има таму. Поефтини се тие до Агенс доле ;)

Иначе ја имам алу прозори дома 15тина години и ок си се.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11749
  • Архитект
« Одговори #385 на: 06 Април 2012, 11:39:59 am »
kalimero i jas sakav moeto balkonce da mu bapnam nastresnica od lim zs e nadvoresen (tvojot e zaskrien vnatre) i cela prasina od gore i voda koga frlaat(nemaodvod na balkonite..) se mi paga na mene i alista .... NO  ;D ;D strpi se malce, dojde zakon za gakite mokri da si gi nosime da ne gi susime na balkon, i imalo nekoj drug deka site sto imaat modifikacii kako nastresnica i sl odma da gi vadat, zs ne im se svigalo na drugite, da ti bide senka koga moze da se varis doma i obratno.... da vidime so ke se desi da ne treba da si gi vadime posle...
BTW kaj ima ona da mi ispisat ime za na vrata... brojki si najdov vo brikolage ;)

Тој закон кај нас е донесен од 2010. Што запнаа сега да биди актуелен немам појма. А иначе така треба да си биди. Кога ќе гледаш некоја зграда, жал да те фати. Цела шаренило, кој како му текнало така си прави на тераса. Џоа во индија да сме. А алишта јас незнам зошто воопшто некој вади на балкон/тераса да суши. Посебно им се чудам на оние на партизанска. Вадиш алишта на балкон бели, ги враќаш сиви. ;D ;D

spoevite na metalnite oksidiraat so tek na vreme i posle vratite ne se pod vinkla se otkacuvaat i slicno...kazano od majtor ne mi se slucilo si imam pvc i ne mislam da go palam stanot  ;D ;D ;D ;D

Абе види и ЈУго знае да се распадни каросериски за 10 год. Ама бората твоја троа повеќе ќе издржи, така? :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #386 на: 06 Април 2012, 11:52:09 am »
Najubava rabota "Aluwood",ama zza cena neznam. :D

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11749
  • Архитект
« Одговори #387 на: 06 Април 2012, 11:53:33 am »
Кажав јас дека ова е најдоброто. Само за цена, подобро да не прашуваш. ;D ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #388 на: 06 Април 2012, 11:54:17 am »
И мене ми е логичен законот да не се сушат алишта на тераса на видно место. Или суши на тераса ниско во висина на оградата/зидот или внатре.

А и во право е осмица за законот, одамна е донесен, али сега им текнало да го применуваат најверојатно :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #389 на: 06 Април 2012, 11:57:24 am »
Cisto informativno kolku e odprilika cenata na ova "Aluwood" vo odnos na drugite opcii?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson