Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913928 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1965 на: 21 Август 2012, 16:37:50 pm »
Не треба да снимам да го докажам тоа,ке пријавам да дојди полиција на лице место и ке се увери,но тие се гнаси луѓе и можат да го злоупотребат тоа,затоа реков дека не сакам да пријавам во полиција.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1966 на: 21 Август 2012, 16:40:30 pm »
Ах за Битола требало :)

Тогаш е Општина Битола, Комунално одделение или како и да се вика точно. Освен ако не промениле нешто, али пријави во општина во секој случај. А може и во полиција, па они да пријават на надлежните.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1967 на: 21 Август 2012, 17:05:38 pm »
Семафорот кај градска болница си брои 43, 42, 41, 40, 39, 4, 3, 2, 1 - црвено  ;D е тек после некое време си светна зелено :) Ова беше сигурно пред месец дена ако не и повеќе, сега можеби е опраена работата.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #1968 на: 21 Август 2012, 23:41:47 pm »
Ista situacija pred vlada vecerva, gasea semafori za grujo i gi pustaat ama sekundite ne se sinhronizirani. E sega neznam zosto lugevo mislat deka stalno ako sekundite pominat a uste e crveno treba da se trga neznam

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34296
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1969 на: 22 Август 2012, 01:38:24 am »
Исто и пред соборна. Доаѓа бројачот од 1 и сите тргаат и се судираат со оние од контра. Сите се пцујат и пцујат а кретените заборавиле дека треба да го гледаат семафорот а не бројачот. Пичко-пичкарски кретени. Колку ги мрзам уфф!!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1970 на: 22 Август 2012, 01:43:41 am »
Семафорот кај градска болница си брои 43, 42, 41, 40, 39, 4, 3, 2, 1 - црвено  ;D е тек после некое време си светна зелено :) Ова беше сигурно пред месец дена ако не и повеќе, сега можеби е опраена работата.
Ќе се цитирам самиот бидејќи мислам дека не ме сфативте баш најдобро. Значи муабетот ми беше дека бројките си одбројуваа баш како што ги напишав, од 40, 39 место следната бројка нели да биде 38 она оп 4ка на тајмерот па 3, 2, 1.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1971 на: 22 Август 2012, 02:51:46 am »
Денес, си возам накај дома и у Ѓорче на кружниот тек на 5 метра пред мене 2 глупаци се учукуваат, онака убаво. Како ќе ги фукнев од позади :S  Тип од внатрешна лента си тера право, а другиот од надорешна го врти кружниот :S Ова е веќе 20-та сообраќајка на кружниов, уште колку ќе има за луѓево да научат како се проаѓа на кружен :S

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1973 на: 22 Август 2012, 11:02:41 am »
Семафорот кај градска болница си брои 43, 42, 41, 40, 39, 4, 3, 2, 1 - црвено  ;D е тек после некое време си светна зелено :) Ова беше сигурно пред месец дена ако не и повеќе, сега можеби е опраена работата.
Ќе се цитирам самиот бидејќи мислам дека не ме сфативте баш најдобро. Значи муабетот ми беше дека бројките си одбројуваа баш како што ги напишав, од 40, 39 место следната бројка нели да биде 38 она оп 4ка на тајмерот па 3, 2, 1.
откако ќе ги изгасат, и пак ќе ги уклучат семафорите, им треба 2-3 циклуса за да се синхронизираат бројачите со семафорите... испитана работа... на водњанска у правец накај центар / влада, редовно се случува ова...

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #1974 на: 22 Август 2012, 15:35:23 pm »
Ме нервираат дечињава од зградава што се учат да возат велосипед, и по дифолт мора да се забијат во колите паркирани покрај пат, па дури и на паркинг ..

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #1975 на: 22 Август 2012, 16:02:22 pm »
Mе нервира кога со тутуно в приколка ќе рипни од нива на главен пат како камиказа ни лево ни десно да не се опулело!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #1977 на: 23 Август 2012, 01:56:00 am »
Ме нервираат кретени кои кога излегуваат од споредни улички, прво ке застанат на пешачкиот, и кога ке те видат дека само ти идеш одозгора, намерно ке излезе на сред улица и ке те исече, и ке чека некој од спротива да го пушти да влезе ...
Со него, и ти си чекаш ...
Па ММЕ, почекај 5 секунди да поминам па после прави што сакаш ...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1978 на: 23 Август 2012, 02:06:52 am »
Ме нервираат кретени кои кога излегуваат од споредни улички, прво ке застанат на пешачкиот, и кога ке те видат дека само ти идеш одозгора, намерно ке излезе на сред улица и ке те исече, и ке чека некој од спротива да го пушти да влезе ...
Со него, и ти си чекаш ...
Па ММЕ, почекај 5 секунди да поминам па после прави што сакаш ...

Жалосно е тоа што и мојот инструктор кога се обучавав, ме тераше вака да правам, ми викаше, штом немаш возила од лево или се подалеку, навлези до пола и ке си затвориш бидејки ти прв си дошол до раскрсница, па после ке чекаш од десно, а уште потрагичното беше што и таткоми го поддржаваше и на еден ден пред полагање градска партали се напраив и со инструкторот и со таткоми, им викам абе што ви е како може така искачаш од споредна, ајде прв сум дошол ке блокирам, и не терав така како они што ми кажаа ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #1979 на: 23 Август 2012, 02:11:37 am »
И самиот знаеш што ке се случи ако не се докочи тој од таа лента, иде право на твојата врата ....