Автор Тема: Renault Megane 2 Sedan 1.5dci  (Прочитано 8319 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Renault Megane 2 Sedan 1.5dci
« Одговори #15 на: 29 Февруари 2012, 12:09:11 pm »
Само грдо е што нема електронско подесување на ретровизори при толку голема опрема...
Голема работа, како да е тоа воопшто важно....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #16 на: 29 Февруари 2012, 12:18:18 pm »
^^ Баш така Фаланга... Кај го изнајде деталов незнам. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #17 на: 29 Февруари 2012, 12:23:10 pm »
И јас не знам. Јас рачно сум ги наместил ретровизорите еднаш пред 4 години и не сум ги допрел до сега. Уште да плаќам некои fancy useless електроники?

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #18 на: 29 Февруари 2012, 14:38:01 pm »
@MecheTo имам поминато 55000 км и освен редовен сервис (исклучиво у овластен) имав една мистерична појава на бучава на предните лагери,па ги сменив и ставив скф. знам дека беше рано и чудно ама сега знам што ставив па ќе видиме натаму како ќе биде во тој поглед.

bucavata ti e pozdrav od DUPKITE na GRUJO...... mene mi istece predniot lev amortizer na 35.000km ama blagodarenie na garancijata, mi gi smenija dvete predni bez nikakva doplata.....

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #19 на: 29 Февруари 2012, 15:03:38 pm »
Najubaviot megan sto izlegol do sega..mene epten mise svigja..nesum ljubitel na dizel ama ovoj bi go vozel..se vozev nekolku pati vo vakvo auto so istoto motorce i prezadovolen bev..odlicna voznja ima

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #20 на: 29 Февруари 2012, 16:00:58 pm »
Aјде добредојде колега! Со здравје да си го возиш меганот! Се надевам дека се на се си задоволен од колата како и ја што сум задоволен од мојот. Ме интересира од кај ги купи бандашите од Рено? Гледам дека се од Luxe опрема :) И за радиото исто ме интересира :) Прекрасна кола! Кога си спомнал веќе за сервисот, зошто продолжи да им одиш на апашите во овластениот сервис? Се на се солиден автомобил но сепак како и секоја кола си има некои фалинки, и што е најважно за мене секој пат безразлика дали ме возат или го возам Меганот изнудува насмевка на моето лице :) од причина дека ги обожавам овие колички. И да ќе заборавев кој и каде ги местеше сензорите пошто гледам на сликиве не се познаваат
 Се гледаме на сервис... упс се извинувам, НА СОБИР !
Поздрав!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #21 на: 29 Февруари 2012, 16:12:00 pm »
Друже, баш пред некој ден пишав за комшија со меган како твојот (али плав :) ) со проблеми со палењето. Си имал некогаш таков проблем да има контакт а да нејќе да запали?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
« Одговори #22 на: 29 Февруари 2012, 16:29:26 pm »
princo количево ти е verbatim ;D
Многу безгрижни километри ;)

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #23 на: 29 Февруари 2012, 16:29:45 pm »
Друже, баш пред некој ден пишав за комшија со меган како твојот (али плав :) ) со проблеми со палењето. Си имал некогаш таков проблем да има контакт а да нејќе да запали?
Фаланга друже, ја ќе ти одговорам нешто али прво ќе те прашам? Зошто се створи толкава општа омраза на втората генерација на  Меган? Е сеа за прашањето: Сум пишал и во други теми дека Рено Меган како и сите останати модели на рено од тоа време 2002-2005 беа познати по фамозната електроника и „феноменалното“ турбо. Е сега при додоаѓањето на новиот ди ректор на Рено-Нисан алијансата во 2005 многу работи за Рено тргнаа кон подобро. Конкретно преку фејслифтот на скоро сите модели ги решија болестите на цела гама. Е сега меганот на принко е 2008 и тврдам дека немал никаков проблем со електрониката Ч)
Поздрав!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #24 на: 29 Февруари 2012, 16:37:44 pm »
Фаланга друже, ја ќе ти одговорам нешто али прво ќе те прашам? Зошто се створи толкава општа омраза на втората генерација на  Меган?
Од каде ти е таа идеја дека се створила омраза? Јас не реков ништо лошо ниту ќе речам. Јас еве после твоето сведочење имам подобар впечаток за Реноата и покрај примерите на Гојдо со Клиото на сестра му.

Отсутен princo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #25 на: 29 Февруари 2012, 16:54:45 pm »
тачно, ја сум немал ама никаков проблем со електроника и немам намера да имам, сум слушал муабети ама само на слушање ми остана.

@Falanga јас пишав во таа тема ама еве ќе пишам и тука, јас имав проблем уште нова не сакаше да запали уствари немаше никаква струја ама излезе дека клемата не била стегната уште од салон кога ја земав така да си го решив проблемот и фала богу не сум имал проблем околу тоа до сеа. а и некој кажа дека на меганот едноставно неможеш на контакт да го оставиш поради палењето на дугме, мене ми изгледа дека кај твојот комшија е едноставен проблемот ама треба некој што малку се разбира да го чепне.

@Prcot знаев дека ќе реагираш на паркирањето на меганот па уствари и на твое инсистирање го паркирав во гаража оти не ја експонирам колата и си ја праам за свој ќеиф а верувај  ќеифот ми е преголем и кон оваја и предходната шо ја имав, едноставно си уживам во колите. баш поради таа причина и не одам по различни мајстори и едноставно не давам да ми ја чепка секој колата па затоа ја носам сеуште на овластен сервис. еднаш отидов кај еден мајстор(по препорака) што работи со пежо и ситроен и тој искрено ми препорача да ја носам колата додека можам на овластен сервис поради електрониката и специфичноста на менување на некои делови за кој секој немал соодветен алат. е сеа ќе морам некои поголеми работи да менувам како плочки и каиши и пошто имаат во сервис ненормални цени си ги порачав деловите од турција и ќе им ги паркирам да ми ги сменат само :)
за бандажите и радиото имав среќа братучед ми го продаде меганот па ги зедов за ефтино и ептен очувани од проверен човек.
и во врска со сензорите не се гледаат пошто сликата е пред а сам си ги монтирав(се разбирам колку за толку) од горенаведените причини.

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #26 на: 29 Февруари 2012, 18:01:46 pm »
Фала што ме посуша за паркирањето колега! Додуша гаражата не е за експонирање на колата и фалење у стил видете што возам ако ме сваќаш што зборам, иначе да има и такви ќе се зачленат ќе отворат тема за нивното возило за да се пофалат што возат и после ни трага ни глас. У врска со бандашите ептен добро си ги начекал пошто мене во рено ми бараа 17 000 од бандаш 16'' WTF?
поздрав!
ЕДИТ: За мајсторите да не му се секираш има мајстори што си ја знаат работата може ако сакаш да ти препорачам еден сервис кај што ја носам јас веќе 3 години и сум задоволен од нив! А колегата Бушав како поискусен може да ти ги препорача неговите мајстори.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #27 на: 29 Февруари 2012, 18:17:36 pm »
Добар дизајн седанот и хечбекот на овој модел на меган.
Внатрешноста не ми се свиѓа, ама рачната сопирачка е интересен детаљ внатре како од авион да е извадена.

Со здавје да си го возиш и мн. безгрижниу км.

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #28 на: 29 Февруари 2012, 18:18:49 pm »
.
« Последно менување: 05 Мај 2012, 04:14:42 am zippo »

Отсутен princo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #29 на: 29 Февруари 2012, 21:10:09 pm »
@zippo имам слушано за ова што го велиш, ама прво кај мене нема таква налепница за забрана што значи и нема директна опасност, а второ јас од лично искуство осетив дека подобро ми работи на био, можеби оти така сум ја навикнал уште од бебе :). инаку баш за тоа што велиш ми  е страв во иднина да не почуствува нешто моторот па почнав да мешам сеа од новиот ултра џет.

@Prcot за бандажите тоа е чиста среќа ја за малку поголема сума од таа ги земав четирите али јбг можда и ти ќе начекаш, а за мајсторите добредојдени се сите предлози ама како што ти кажав само проверени може и бушавиот како "стар меганџија"  да препорача некој. е сеа претпоставувам дека немаат компјутерска дијагностика или се лажам