Сале, знам многу луѓе што исекле спирали и живи се уште, ама сакам да е осигурам со по искусни од форумов и после да размислам дали да сечам или не. Не сум со глава низ дзид дека тоа ќе го праам и крај
Истово прашање сакав и јас да го поставам. Истото сакав и јас да го правам со тоа што оригиналните спирали ке ги зачував, а другите ке ги сечев..Но што со тоа...Амортизерите ке ги сјебам ако не ги преправам...А и да ги преправам никад нема да бидат како што треба...
Значи испаѓа дека сиромавиот дупло плаќа...Во твојот случај ти ке си ги ебеш оригиналните ствари што ги имаш, па ке бараш да купиш половни или нови ако не си задоволен, а во мојот случај ке треба да дадам кеш за стари работи, кој после ако не сум задоволен ке ги фрлам и ке ги вратам старите спирали и амортизери.
И во двата случаи фрлаш пари, а добиваш крпеница ради која можеш ем да се разочараш од резултатот, ем да фрлиш пари, па згора на тоа ке треба да центрираш предница после секоја замена на спирала или амортизер.
И еве цирка нека биде 100-тина евра срањето што ке го правиш + изгубено време...
А за 250 евра можеш да си земеш семирејсинг комплетчиња на ново, значи спирали и амортизери, и да направиш плаг анд плеј, центрираш предница и знаеш дека тоа е тоа....Компатибилност максимално направена...
По мене подобро да се почека и да се собере некој динар, од колку да се прават импровизации...
Мислам, јас така би направил...
Инаку во потполност сакав истото прашање да го поставам со тоа што + ке прашав кој е добар мајстор, односно кого би препорачале за овој зафат

)