Знам дека има тука дечки што повеќе се разбираат и имаат повеќе искуство, па да си прашам

Сакам да земам нов ТВ. Се лимитирав на 48 инча пошто за повеќе нема место на комодата

. Телевизорот се гледа на 3 метри растојание.
Пред 7 години кога зимав телевизор маркетиншки се играше на карта контраст. Колку иљади повеќе толку подобар бил. Нема врска јасни ми се тие работи.
Сега гледам дека се потенцира херцажа (на рифреш ли на што ли појма немам). Не сакам да се лажам дека 1200 Hz е подобро од 200 Hz пошто позади оние првите има уште некои кратенки. Нејсе.
Значи, се ограничив на 48’, wi-fi мора да има, Смарт ТВ мора да има, 3Д ништо не ми значи и да има веројатно никогаш нема да гледам, гаранција колку повеќе толку подобро.
Е сега, око ми фати ова:
Panasonic TX-48AS640EПрочитав одлични ривјуа за телевизоров, имаме еден во потесен круг на семејство и мене лично ми се свиѓа приказот на сликата.
Ме мањка:
Sony KDL-48W605BMe замислува само што на 2-ца колеги Сонито им заврши во Видео-Дата. Не знам дали лоша серија или што.
И:
LG 47 LB 630 VПанасоникот има 3D (мање више) другите немаат. Во херцажа Панасоник, ЛГ, Сони, мада еве некој може ќе објасни дали вредат тие 500 кај ЛГ повеќе него 200 кај Сони.
5 години гаранција кај Панасоник и Сони, 2 кај ЛГ.
Или предложете нешто друго