Автомобили > Генерално за Автомобилите

Полномошно за управување возило на фирма

(1/4) > >>

StoleM:
Добар ден луѓе, ме интересира дали се издава полномошно за управување на возило на фирма на лице кое што не е вработено во фирмата? Дали истото е признаено од МВР и институциите?

Busav:

--- Цитат: StoleM на 01 Август 2023, 16:53:17 pm ---Добар ден луѓе, ме интересира дали се издава полномошно за управување на возило на фирма на лице кое што не е вработено во фирмата? Дали истото е признаено од МВР и институциите?

--- Крај на цитатот ---
Мора да имаш полномошно, во фирмата кај што работиш нека ти направат.Ако ти треба за надвор од мкд тогаш на технички ке си направиш...

Sent from my iPhone using Tapatalk

StoleM:

--- Цитат: Busav на 01 Август 2023, 16:59:28 pm ---
--- Цитат: StoleM на 01 Август 2023, 16:53:17 pm ---Добар ден луѓе, ме интересира дали се издава полномошно за управување на возило на фирма на лице кое што не е вработено во фирмата? Дали истото е признаено од МВР и институциите?

--- Крај на цитатот ---
Мора да имаш полномошно, во фирмата кај што работиш нека ти направат.Ако ти треба за надвор од мкд тогаш на технички ке си направиш...

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Крај на цитатот ---

Не правиме муабет за лице кое што е вработено во фирмата. За лице кое што не е вработено во фирмата. Дали фирмата може да ополномошти лице да вози возило на фирмата а НЕ Е ВРАБОТЕНО во таа фирма.

Simo - Carrier159:
Да. Впрочем, ако на пример, колата ти е на лизинг земена, сопственик на возилото е лизинг компанијата, а ти даваат полномошно, а ти секако не си вработен во лизинг компанијата.

yarre:
Џандарите полномошно бараат за кола од фирма само ако сакаат да малтретираат. Колку мене ми е познато тоа не е законски, а корегирајте ме ако грешам.
Жива глупост и фрлање пари е и полномошно за сл. возило ако се излегува надвор од државата. Кога проверуваат ( а често тоа го прават ) бараат сообраќајна. Па ако возилото е пријавено за украдено одма ќе му каже по рег. број или бр шасија (ВАН).

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија