Малку да ја освежиме темава
Некако стивнаа работиве, нема акција...Приоритети у животот кои не дозволуваат занимација и слободно време
Годинава со оглед на временските прилики, дури не ги монтирав ни зимските гуми. Колата се возеше многу малку, пазар, КАМ, Стокомак, дома, се на околу максимум 1 километар, а и немаше лошо време. Така да заштедив на време и килавење со гумите, извади стави дигни смени
Дојде време ( временски ) да се смени масло, филтер за масло, филтер за воздух, филтер за кабина.
Делови нарачани од нашиот форумски другар
@Prcot .
Филтерот за воздух сум го заборавил да го сликнам, но небитно. Добро на брзање и ова кога сум се сетил дека треба да го сликнам.
Овој пат се одлучив да ставам Тотал моторно масло само заради тоа што е познато потеклото на увозникот и не сакав да експериментирам со други масла. Плус ова беше во моментот единственото што 100% ги задоволуваше фабрички препорачаните параметри.
Маслото заменето на 48800 км.
Покрај стандардните сервисирања кои што се неопходни да се направат, дополнително чепнато и делот со аудио
Од досада и немање работа, тековното радио LG заменето со Alpina чисто ради кеиф и тоа што има USB приклучок. Останатите работи ги имаше и LG-to и можеби подобро се вклопуваше во целокупниот кокпит со бојата на светење, но другово радио малку да разбие монотонија. А и да се присетам на времињата кога беше хит ставање на скапа аудио опрема, која во денешно време никој не ја применува и прачтично истата, односно класичнава афтер маркет опрема има смешна цена, плус кога се работи за половен, стар аудио систем.
И постапката за вадење на пластиките се претходно објаснети, да не се повторувам, и еве како изгледа кога ке се убаци друг аудио систем кој има еден куп кабли, кои нормално на крајот се средени и дотерани позади радиото.
По демонтирањето на централната конзола и старото радио еве ја ситуацијата со каблите кои претходно ги спомнав
И конечно се средено, наместено и дотерано. Бојата на копчињата лево имаат можност да светат и црвено, но за да биде ефектот на новогодишна елка што поизразен, ги оставив во плава боја
Инаку има можност и да се додадат зелени ледови и комплетно да свети во боја на фабричката инструмент табла, но сум на идеја да ги сменам тие да светат во црвена боја, такозвана Ауди и да видам дали ке биде интересно
Но тоа штом ке имам време.
Покрај другото оставив и комплет кабли за појачало и вуфер, па кога ке ми биде досадно ке пробам да го избијам стаклото од багашната врата
Во главном тоа се зафатите сега за сега за и околу возилцето
За понатака немам некои сериозни планови, освен можеби магленки, но под услов да најдам OEM ,затоа што не ми се ставаат други ако не лежат како што треба.