Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 706421 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #1695 на: 15 Јануари 2014, 12:54:58 pm »
@krell Ај тогаш да сме објективни, и еве да споредиме разни карактеристики на Шкода Јети и Опел Мока во случајов, па да видиме кое возило во што е подобро.

http://www.carbuyer.co.uk/reviews/vauxhall/mokka/suv/review
Цитат
The Vauxhall Mokka has been becoming more and more popular over the past few years, and is a rivals for the Skoda Yeti, Kia Sportage and Nissan Juke, the Mokka has chunky exterior dimensions and higher suspension that makes what is actually a small car look significantly bigger.

http://www.carbuyer.co.uk/reviews/skoda/yeti/sports-utility-vehicle/review#full_review

Во што е подобар Мока од Шкода Јети? - Понов модел е и на некои ќе им се допадне визуелно повеќе.

Практичност? Што е тоа практичност? Багажник е практичност? Јети има ~50 литра поголем багажник.

Пространост? Исти димензии имаат, или барем слични.

Гаранција? -

Возни карактеристики? -

Off Road Карактеристики? До „50%“ на задни префрлаат и двете.

Големина на багажник? Јети има ~50 литра поголем багажник.

Ниво на опрема? -

Цена? -

Дизајн е индивидуално.. Мене Шкода Јети ми е поубав, по свој. Ама еве.. Нека биде ова на страната на Опел

Практичност - Големина на багажник, начинот како се преклопуваат седиштата, како се лизга задната клупа, дали може да се извадат.. Главната поента на овие возила е баш практичноста и да речеме нешто off road перформанси

Пространост - Немаат исти димензии.. Имаат од надвор.. Внатре Шкодата е доста поголема во сите можни димензии

Гаранција - Кај Шкода за евтини пари докупуваш до 4 години гаранција

Off Road - Тоа што е имплементирано кај Шкода и Тигуан (Haldex спојка) нуди доста солидни off road перформанси.. Како е тоа изведено кај Моката?

Големина на багажник - Јети има 50 литри поголем багажник во најмалата конфигурација. Ако се излизга задната клупа напред, или се извади седиштето што не ти треба и многу повеќе

Ниво на опрема и цена коментирајте ги :)

A da.. Можеме и возни карактеристики и подвозје исто да споредиме.
« Последно менување: 15 Јануари 2014, 12:57:25 pm velestrumf »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #1696 на: 15 Јануари 2014, 12:57:59 pm »
Hhhhh..

Zasto se zamarate i izigravate Klarksoni ne znam...si ima luge koi plata zimaat za toa...

Izvolte...

So, the Yeti is good value for money. Better than the Mokka, it seems.
But, where the Vauxhall does trounce the Skoda is in equipment - the Yeti in S trim is rather devoid of luxury. There's no cruise control or climate control in the Yeti, but there is in the £19,199 Mokka. So the price difference cancels itself out.

On the road, the Mokka you want is £19,199, versus £18,830 for the Skoda.
For these prices you get 4WD versions of the car and trim level that's not bargain basement.

But, the Vauxhall is much better equipped - Skoda's S trim is really rather disappointing. If you want cruise control, climate control and Bluetooth as standard, the Mokka offers it. The Skoda does not.

Both are ugly ducklings, for sure, but if you're after a family car that's going to put a smile on your face, the Yeti is it. The Mokka may be better equipped for the price but it can't match the overall quality of the Skoda.

Znaci..
Dvete se u picku mater ruzni.
Skoda e siromasna so oprema (nema ni klima), Moka ima polos overall kvalitet.
Skoda e nesto podobra od Moka.

Koj sto poveke saka ..toa ke si kupi.
End of story.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #1697 на: 15 Јануари 2014, 13:02:27 pm »
Мене ми е интересна и симпатична Mokka-та на изглед.

http://www.autoexpress.co.uk/vauxhall/astra/85079/vauxhall-astra-18-speed-records-and-counting

Ова е навистина одлично достигнување за Fiat!

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1698 на: 15 Јануари 2014, 13:02:41 pm »
Hhhhh..Zasto se zamarate i izigravate Klarksoni ne znam...si ima luge koi plata zimaat za toa...

Izvolte...

So, the Yeti is good value for money. Better than the Mokka, it seems.
But, where the Vauxhall does trounce the Skoda is in equipment - the Yeti in S trim is rather devoid of luxury. There's no cruise control or climate control in the Yeti, but there is in the £19,199 Mokka. So the price difference cancels itself out.

On the road, the Mokka you want is £19,199, versus £18,830 for the Skoda.
For these prices you get 4WD versions of the car and trim level that's not bargain basement.

But, the Vauxhall is much better equipped - Skoda's S trim is really rather disappointing. If you want cruise control, climate control and Bluetooth as standard, the Mokka offers it. The Skoda does not.

Ultimately, the Skoda Yeti is a better car than the Vauxhall Mokka.

Both are ugly ducklings, for sure, but if you're after a family car that's going to put a smile on your face, the Yeti is it. The Mokka may be better equipped for the price but it can't match the overall quality of the Skoda.

Devete se u picku mater ruzni, ali Skoda e nesto podobra od Moka.
Skoda e siromasna so oprema (nema ni klima), Moka ima polos overall kvalitet.

Koj sto poveke saka..toa ke si kupi.
End of story.

Чекај чекај :) Споредуваш опрема некаде во Англија. Ај да споредиме кај нас, пошто ние тука живееме и тука би го купиле..

Ај пушти исконфигурирана Мока кај нас со кое ниво на опрема е  и колку кошта, па јас ќе ти пуштам Шкода со таа опрема колку кошта.

Шкодата што јас ја размислував имаше перверзија од опрема ко на пример греачи на прскалки, греачи на седишта, двозонска клима (и клима има и за позади), ксенон со автомиње, многу добар систем со touch screen (Bolero), и чита SD картичка.. Дупли онакви за сонце (во исто време и странично и напред). Помош за загревање на моторот за зимно време (дизел)

итн, итн... Ако баш сакаш можда ја чувам понудата што све имаше од опрема, па ќе ти пуштам :) Ако не едноставно е.. Ќе отвориме сајтот на Шкода мкд и ќе видиме :)

Дарко

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1699 на: 15 Јануари 2014, 13:04:02 pm »
Ne znam toa..

Jas na forumov nekade procitav nasive dileri na Opel i gaki ke spustat za da kupis vozilo od kaj niv.

Tebe ne ti se sluci toa?
Ne si im bil simpaticen izgleda. ;D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1700 на: 15 Јануари 2014, 13:10:10 pm »
Ne znam toa..

Jas na forumov nekade procitav nasive dileri na Opel i gaki ke spustat za da kupis vozilo od kaj niv.

Tebe ne ti se sluci toa?
Ne si im bil simpaticen izgleda. ;D

Значи за да купиш Опел мора да си им симпатичен? :) Да не имате и тајно поздравување за да се познаете кој е Опелаш кој не?

И што има да сум им симпатичен или не. Не сакам да се венчам, или да ги е*ам, сакам кола да купам.. Треба моите пари да им се симпатични, не јас..

Али еве, нека оди некој посимпатичен, нека побара конкретна понуда, и да споредиме со некој друг бренд кај што не мора да си симпатичен за да купиш кола или добиеш понудa :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1701 на: 15 Јануари 2014, 13:11:17 pm »
Ne znam Dare..prasaj ...da ne e do tebe.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1702 на: 15 Јануари 2014, 13:14:27 pm »

Кога последен пат рече си купил нов ОПЕЛ? :)

И дали ако некад еве ми се засвиѓа Опел и посакам да го купам, ќе ме научиш на вашиот таен поздрав за да добијам попуст како што треба. Ветувам нема да го споделам на ниеден Хондаш

« Последно менување: 15 Јануари 2014, 13:18:48 pm velestrumf »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1703 на: 15 Јануари 2014, 13:22:37 pm »
2008 ma...

Ama ni mene ne mi spustija gaki nego si iskeshirav fino lepo full suma iako brat mi raboti tamu.
Zatoa ne mozam da ti pomognam....sorry.
Prasaj nekoj drug.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1704 на: 15 Јануари 2014, 13:23:32 pm »
Лол

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1705 на: 15 Јануари 2014, 13:27:34 pm »
2008 ma...

Ama ni mene ne mi spustija gaki nego si iskeshirav fino lepo full suma iako brat mi raboti tamu.
Zatoa ne mozam da ti pomognam....sorry.
Prasaj nekoj drug.

Кога купувам нешто поскапо принципот ми е следен. Не купувам, чекам се дури не соберам пари. Кога и ако  соберам пари одам и купувам.

Значи моето одење таму не беше за без пари. Туку со пари :) и тоа full сума. Не кредит, не лизинг, туку ми се бендисува цена/возило, добијам фактура и ја плаќам.  

Исто да кажеш дека не даваат добра понуда секому, испаѓа дека се доста субјективни и непрофесионални како принцип на продажба.
Ако го сакаш Опел, не ги брани веќе :) само испаѓа све полошо и полошо да им правиш :)

Во Волво и покрај што кажав дека не сум сигурен дека сакам да потрошам толку пари, имаа феноменален однос, и ми го дадоа на тестирање 2 дена, и ми дадоа одлична цена. За споредба ова kako treba da izgleda.. A da.. I ne mi baraa taen pozdrav

Дарко

p.s. Доста љубазен и професионален беше дечкото што работи во Аутомакедонија кај цветен пазар. Да не беше он професионален веројатно немаше да се вратам да за секој случај проверам уште еднаш да не нешто пропуштам со Опел или Шевролет.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1706 на: 15 Јануари 2014, 13:32:48 pm »
Оу кеј пријателе , гуд фор ју.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1707 на: 15 Јануари 2014, 13:39:44 pm »
Оу кеј пријателе , гуд фор ју.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Инаку од кај ти е никот ? Има некаква поврзаност со Fender Stratocaster?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1708 на: 15 Јануари 2014, 13:44:19 pm »
No. :)
Jas sum so dve "r" plus stratocaster e elektricna gitara, a jas sum basist.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1709 на: 15 Јануари 2014, 13:49:08 pm »
No.
Jas sum so dve "r" plus stratocaster e elektricna gitara, a jas sum basist.

Знам :) Така и го напишав со едно Р :)

Дизајнирана во пеесетите години, и мислам дека во две бои обично. Направена прво за Кантри музика, ама станува користена во сите жанрови. Можда и грешам нешто. Имам скромно познавање за инструменти

Ама никот и сликичката ме асоцираше дека можеби има некаква поврзаност.

Кој тип на музика свириш? Бенд? Сам? Може и во музика :) како тема

Дарко