Чекајте малку другари.
Јас колку што разбирам, од дискусијава, проблемот е што Плимонт му наплатиле 3000 денари на човекот, а требало да му наплатат 2000 или 1500?
Или што не го искористиле кабелот што им го дале како исправен ама бил неисправен?
Возилото функционира и нема дефект, и тоа не е тема воопшто во дискусијава.
Ме збунафте малку, батиња.
тука чекам аргументирано да ми одговорат каков проблем имал кабелот, бидејќи јас тврдам дека кабелот немал проблем. тоа што го наведе членот од плимонт е не-вистинито. наводно, тие прво го искористиле кабелот, а потоа го извадиле.
еден од проблемите во ситуацијава е во тоа што кога вработените во плимонт (во аеродром, на второто одење) му кажале 3000 денари, му кажале дека има проблем со компјутерот, а не дека погрешно му го врзале кабелот во Ченто, или дека фали некоја маса или некој +. Сите овие „софтверски апдејти“, „калибрација“ и други слични работи беа непотребни и се искористени во аргумент за да ја оправдаат цената.
кога сме веќе кај цените и кај услугите, промена на плински филтер во плимонт чини 1700 денари, што е bullshit не-виден, работата е исто комплексна колку менување на филтер за бензин, и трае околу 10 минути.
@Indigo целата тема ти е безврска. Ти што мислеше. Еј ќе пишам сега на карклуб и лом ќе ги направам. Демек да видат кој сум јас. Друже Плимонт работат со години. Зар мислиш дека еден-два члена тука ќе сменат нешто?
За на крајов самиот да се демантираш, со изговор ти сметале цените.
Јас сум против воопшто ваквите напади без аргументи на форум, а ми се допаѓа тоа што на крај некои членови не успевате во смешните намери. Односно немаш кој да те подржи.
Убаво ти рекоа, ако си знаел сам си требало да го направиш и другарот ќе го чинело ич пари.
Незнам каков филтер е тој од 1700 денари, но ако мислиш дека можеш да истиот производ да го понудиш поевтино од плимонт, бујрум пробај. Отвори фирма, запосли луѓе, плати давачки и да те видам на крај дали и колку пари ќе го даваш.
Плимонт имаат многу муштерии и ако работат фер, според мене би требало да работат со мала заработка, но да одат на масовна продажба и клиентела.
Се надевам дека нема да играат по познатото македонско крпење на муштерии, т.е да чекаат еден и да го заколат.
Работат веќе со години и јас и покрај тоа што не сум ги посетил, имам некоја сигурност дека се добра фирма.
Кажи ми, да си на мое место, ќе веруваш на член тука, или на фирма која работи веќе 20 години?