Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1482311 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #6750 на: 19 Ноември 2017, 20:45:52 pm »
Минатата недела сменив зимски гуми. Овој пат изборот падна на Goodyear Ultragrip performance G1 225/45/17 и Goodyear Ultragrip 9 185/65/15. Сега за сега можам само да кажам дека се комфорни и многу тивки. Најтивки од сите зимски гуми до сега што ги имав. Овие поголемиве практично уште не сум ги повозел а помаливе за на мокро одлични.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6751 на: 19 Ноември 2017, 20:49:45 pm »
Минатата недела сменив зимски гуми. Овој пат изборот падна на Goodyear Ultragrip performance G1 225/45/17 и Goodyear Ultragrip 9 185/65/15. Сега за сега можам само да кажам дека се комфорни и многу тивки. Најтивки од сите зимски гуми до сега што ги имав. Овие поголемиве практично уште не сум ги повозел а помаливе за на мокро одлични.
И јас земав Goodyear Ultragrip 9 ама 195/65-15 и ми изгледаат како многу добри.
Ама проблем е што нив ги имам назад а напред имам Сава Ескимо С3+. Да ги сменам Савата за уште еден пар Goodyear Ultragrip 9 не ќе биде лошо а?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #6752 на: 19 Ноември 2017, 21:45:37 pm »
Мене тоа ме чудеше, пошто знам дека беше во ниска класа на гуми и тука не беше многу фалена. Знам колана со тон ипол си ја маневрирав како сакам, кога кочам-кочи, ретко да пролизга при тргнување. Ама грешката била кај мене сепак. Сеага ќе вртам страни наназад па да се решам што да земам...

Сава никогаш не била ниска класа. Секогаш била средна класа.

Туку да прашам, имам 2 гуми Sava Eskimo S3+ со по 5-6мм, стари 3-4 години сакам да ги сменам, да земам уште 2 Good Year Ultra Grip 9 за да ми бидат сите 4 исти.

Има ли некој што му требаат? Што цена проценувате? димензија 195/65-15
Мене ми требаат Сава за Тојотата зимски. Имам 2 понови Ескимо С2 и две постари, бајаги постари.

Колку бараш за двете?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6753 на: 19 Ноември 2017, 22:38:29 pm »
Мене тоа ме чудеше, пошто знам дека беше во ниска класа на гуми и тука не беше многу фалена. Знам колана со тон ипол си ја маневрирав како сакам, кога кочам-кочи, ретко да пролизга при тргнување. Ама грешката била кај мене сепак. Сеага ќе вртам страни наназад па да се решам што да земам...

Сава никогаш не била ниска класа. Секогаш била средна класа.

Туку да прашам, имам 2 гуми Sava Eskimo S3+ со по 5-6мм, стари 3-4 години сакам да ги сменам, да земам уште 2 Good Year Ultra Grip 9 за да ми бидат сите 4 исти.

Има ли некој што му требаат? Што цена проценувате? димензија 195/65-15
Мене ми требаат Сава за Тојотата зимски. Имам 2 понови Ескимо С2 и две постари, бајаги постари.

Колку бараш за двете?

Ооо па што не кажеш, ќе се видиме јас и ти деновиве и ќе се договориме.
Ќе те барам задутре некое време, зошто утре сум со колегиве.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6754 на: 20 Ноември 2017, 15:33:14 pm »
Кај има Нексен освен кај Борче и Турбомакс ?

Не можам да најдам WinGuard 2, све добиваат наредната недела.

Што е подобар избор помеѓу :

1. Nexen WinGuard2
2. Sava Eskimo HP2
3. Barum Polaris 3

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6755 на: 20 Ноември 2017, 15:43:11 pm »

1. Nexen WinGuard2
2. Sava Eskimo HP2
3. Barum Polaris 3

Сава има многу мек ѕид. Ептен мек. Супер си е гумата и многу е удобна, ама може да попушти ѕидот.

Нексен кај Борче.

Барум тешко се наоѓаат, ама треба да се доста добри. Има кај кванташки тој, ама не се нешто преуслужливи.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6756 на: 20 Ноември 2017, 15:51:51 pm »
Мислам дека воопшто нема сава мек ѕид. Потврд ѕид имаат да кажеме од мишелин, гудјир, клебер... На сава главна мана им е цената. Мене пред две недели ми понудиа за иста димензија сава, 5 посто поскапи од ханкок. Што е многу, многу е.

Барум држат во Еурогума во Аеродром.
Зини да ти кажу.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6757 на: 20 Ноември 2017, 15:54:03 pm »
Мислам дека воопшто нема сава мек ѕид. Потврд ѕид имаат да кажеме од мишелин, гудјир, клебер... На сава главна мана им е цената. Мене пред две недели ми понудиа за иста димензија сава, 5 посто поскапи од ханкок. Што е многу, многу е.

Мислам значи пстојам. Оди до гумара и фати со рака ќе видиш. Како фармерка се меки, за разлика од други. Онде јас бев кај Водњанска доле и една до друга Сава и Матадор и Вредштајн и се забележува мекоста. Пак ќе речам дека тоа е супер за мека вожња, ама може да се скине лесно.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #6758 на: 20 Ноември 2017, 15:54:09 pm »

1. Nexen WinGuard2
2. Sava Eskimo HP2
3. Barum Polaris 3
Ima vo Tetovo, pozadi prvata naplatna nakaj Gostivar. Bibaj grup javi im se prasaj gi dali imaat na lager.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #6759 на: 20 Ноември 2017, 15:55:29 pm »
не би требало меѓу овие 3 да има некоја која се истакнува премногу така да види што можеш да најдеш и за која цена.

Брат ми ги стави савата на 17ка бандаж ама многу е рано за да ти кажам дали се добри или не. Старите HP издржаа доста

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6760 на: 20 Ноември 2017, 16:00:23 pm »
Нексен новиов модел гледам дека доста добро се покажуваат на странскиве сајтови, а се 4.200 од гума. Само нема. Ќе прашам кај Тетовциве.
Савата се исто 4.200 од гума, многу подобри се од Ѕ+, корисници се задоволни, а на тестови се под другиве
Барум се 5.000 од гума, имаат на лагер. Веројатно се преместени Еурогума пошто адресата им е на Перо Наков.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #6761 на: 20 Ноември 2017, 16:19:03 pm »
@marjanot за да ти каже некој кој е најдобар избор од трите погоре што си ги набројал треба некој да ги има возено сите три во иста сезона па да ти каже мислење. Тука сите сме стручњаци според ривјуата што ги читаме на чика гугл и сите знаеме што е најдобро за некој друг. Купи си што ти највеќе одговара за твојот џеб и свиркај си и не заборавај да пишеш дека тоа е најдобрата гума што некогаш си ја возел.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6762 на: 20 Ноември 2017, 16:25:26 pm »
па затоа прашав тука, освен Нексенот која е нов модел, за другите очекувам да пишат од искуство
интернетот е прочитан

без ралика на изборот, ќе можам да ги споредам со она до сега што сум искусил :)
ContiContact TS815 се најдбри (без разлика што ќе пише некој во темава), ама не ги носат кај нас

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6763 на: 20 Ноември 2017, 16:33:14 pm »
па затоа прашав тука, освен Нексенот која е нов модел, за другите очекувам да пишат од искуство
интернетот е прочитан

без ралика на изборот, ќе можам да ги споредам со она до сега што сум искусил :)
ContiContact TS815 се најдбри (без разлика што ќе пише некој во темава), ама не ги носат кај нас
Nexen имаше едно време во Pro Tire, карши Билка фабриката.

Sent from my Redmi Note 4x

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6764 на: 20 Ноември 2017, 16:33:46 pm »
А претходниот модел, WinGuard Snow G, ги имам на Астрата. Трета сезона ќе им е оваа, немало утка до сега.