Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1484630 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Одг: Зимски гуми
« Одговори #8580 на: 03 Ноември 2021, 20:39:35 pm »
Continental и летните се справуваат одлично на дожд при ладно време, овие сигурно нема да се толку лоши исто. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #8581 на: 04 Ноември 2021, 19:17:08 pm »
Jas od letna Michelin Energy Saver, smeniv simski Sava Eskimo HP2.
Iskreno ne osekam nekoja osetna razlika so moive ushi
И јас од исти летни на исти зимски преминав

Кај мене мишелинките беа прилично извозени, па сега савата ми се потивки. Барем првите 30тина километри е така. За понатаму ќе видиме.

Sava Eskimo HP2 во димензија 205/55/16 13 000 денари за сите 4 со монтирање и балансирање.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #8582 на: 04 Ноември 2021, 21:25:16 pm »
Edinstveno miiiislam kako pomekicki se malce, oseka na sitni neramnini.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #8583 на: 05 Ноември 2021, 09:33:58 am »
Здраво момци како е? Гледам повеќето се уште присутни, постари членови :) Прв пост на форумов ми беше у оваа тема сеа после подолго време отсуство пак пишувам овде... :) Во план ми е да купувам зимски гуми, во игра се 2 опции, Bf Goodrich G-force Winter 2 и Kleber Krisalp Hp3, пробав да најдам некоја разлика измеѓу тие две ама некако не успеав, гледам иста шара се, иста гума, најверојатно се под истата групација односно Мишелин. Sирнав и некои тестови, баш гледам Клебер има маалку подобри оцени али тука се некаде. Дали има некоја разлика во структурата којзнае али не би цепидлачел толку...

И сега дилемата ми е следна, разлика ми е во цена, 350 денари по гума се поефтини Клеберот, ама моментално нема, се чека да стигнат, додека другите ги има на лагер-поскапите. Заебана димензија, не знам дали да чекам или да идам да си ги зеам би-ефките... Додека не снемало  ;D  Некој да пренесе некое искуство доколку има со некој од овие два модела? Поздрав!

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #8584 на: 05 Ноември 2021, 09:59:38 am »
Kleber секаде ги фалат, но според локации на производство BF Goodrich треба да е побоља опција по генерализирани претпоставки. Компаниите во USA имаат голем пазар но и голема конкуренција. Ако немаат посебна армија мексиканци за европски пазар веројатно контролата на квалитет е на солидно ниво. Инаку не сум имал ни со едни ни со други лично возачко искуство.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #8585 на: 05 Ноември 2021, 10:38:16 am »
Прошле и двете поред Мишелин

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #8586 на: 05 Ноември 2021, 10:41:06 am »
350 den od guma ne do tolku golema razlika. Jas gi vozev BF G. na Elantrata 3 godini ok si bea.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #8587 на: 05 Ноември 2021, 11:06:20 am »
Излегоа од игра Клеберот, чекав одговор од две места, од едното ми јавија дека нема да стигаат за скоро, а од другото дека ќе бидат со стар ДОТ доколку порачаат од лагер. Тоа е тоа, не мењам често гуми па преферирам да бидат со 21-ва. Остануваат BF Goodrich :) Во таа цена влегува и монтажа па коа ќе видиш тука некаде испаѓа исто.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #8588 на: 05 Ноември 2021, 13:22:29 pm »
klaberi imaa ovije sto se reklamiraat sava guma... gumaguma.mk ili slicno kaj MAN nadvoznikot kaj Belvi...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #8590 на: 05 Ноември 2021, 16:36:58 pm »
Прошле и двете поред Мишелин

Микси, за какви зимски гуми се реши ти? И јас се мислам меѓу Hankook, Bridgestone и Fulda, незнам што да правам. За  ханкукот ми викаат морало со порачка да оди па тоа ме нервира малце.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #8591 на: 05 Ноември 2021, 22:08:24 pm »
Hankukot (zimska guma) na moj kolega mu se raparca za dve sezoni...
Za letni hankuk nemam zamerka. Dobra tivka i mnogu stabilna pri visoki brzini ama za ovie zimskite  nemam dobro mislenje
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 795
« Одговори #8592 на: 05 Ноември 2021, 22:37:06 pm »
Hankukot (zimska guma) na moj kolega mu se raparca za dve sezoni...
Za letni hankuk nemam zamerka. Dobra tivka i mnogu stabilna pri visoki brzini ama za ovie zimskite  nemam dobro mislenje
Jas mislam deka falsifikat pravat nekoj tuka, nema sansa site da se zalat od niv tuka, a klasa so Michelin se... Tuka nesto mirisa...
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #8593 на: 06 Ноември 2021, 10:06:50 am »
i mene me imaat razocarano hankookoot...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен WastedCobe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 66
  • Alfa Romeo 159 TBi
« Одговори #8594 на: 06 Ноември 2021, 15:36:47 pm »
Искуство некој или мислење за Toyo Tires зимски ? Има добра понуда од увозникот Еуроимпекс која е со солидна разлика од Мотоцентар па се размислувам да земам за Алфата. Конкретно моделот е Toyo Snowprox S954