Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 597569 пати)

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #1095 на: 27 Март 2014, 12:18:06 pm »
A ima li tuka graganska svest, do toa nivo? Ne bi rekol. Dok nemame, vistinska agencija za zastita na pravata na potrosuvacite, dok nemame vistinska podrska za malite firmi, i stranskite investicii, sve drugo e bezvrska.
A u vrska so Shell, ve molam, ne sme vo Avstrija ili Svajcaria, toa stanica i mn. drugi falsifikati se otvaraat i se proizveduvaat vo zavinost od gazdite, koga definitivno ke razbirate koj stoi zad site tie biznisi togas ke vi bide jasno (a siguren sum deka znaete)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
« Одговори #1096 на: 27 Март 2014, 20:44:34 pm »
Веќе последните неколку полнења полнам од Грција гориво.....од shell ...
Нема да верувате дека возам друг автомобил......поубаво ја прима гаста а и поминувам повеќе километри.....
Тука во земјава возиме сра*е гориво...и тоа што го викаат 100 октани на макпетрол не е ни 95 а не 100....катастрофа ни се горивата...

Едноставно како да не е колата што ја возам 12 години....не ми се верува

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #1097 на: 27 Март 2014, 20:49:31 pm »
Дај донеси некоја канта ;D

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #1098 на: 27 Март 2014, 20:52:50 pm »
Дај донеси некоја канта ;D
Со задоволство би ти донел ...на граница не е проблем за да ја поминеме

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #1099 на: 27 Март 2014, 23:13:15 pm »
Толку беше од доброто гориво на Макпетрол,после две навистина добри полнења(се израдував као циганче на цреша) ова третово демек 3та среќа ми еба мајката.Полошо гориво одамна не сум ставил,толку е лошо што на моменти и ми засецкува колата и нема снага,ќе пукнам од мака >:(
Ставив адитив и се трудам што побрзо да го потрошам.Нека идат у курац ми се смачи веќе,го натерав и татко ми да стави и сега ми реди се по список зошто сум го заебал бидејќи и кај него се јавија истите симптоми!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1100 на: 27 Март 2014, 23:25:16 pm »
На која бензинска ставаше?

Отсутен talepp

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1101 на: 27 Март 2014, 23:34:44 pm »
abe koj kvalitet ..kaj nas nema nisto   nema ni K ..od kvalitet...stavam pred 3/4 dena Plin na lukoil.. nemase voopsto si vozev den,dva na benzin,trgnuvam od benziska na Lpg i  kolava trokira,secka ...se vrajkam vednas i  reagiram..i mi vikaat  pa gospodine  sega se menuva smesata na letna smesa propan-butan......da im go B...... jas niv ....uzas  e  ...odam kaj serviserot  nema nikakov problem so sistemot vbrizguvajne  itn ...vika  trosigo i stavi na dr,benziska ..pa ke vidis deka samata kola kesi se napravi *

zaklucok ....seto e  gnoj tuka

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #1102 на: 27 Март 2014, 23:40:50 pm »
Ставив на Партизанска,у принцип ставам или на Партизанска или на Илинденска.Среќа не го наполнив цел.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1103 на: 27 Март 2014, 23:43:18 pm »
ти викам ја макпетрол се тиња.. одсекогаш биле тиња... се додека во раководство се дебелогазовски заоставштини од титова југославија, квалитет кај нив ке нема... или и ако има ке нема постојаност...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #1104 на: 27 Март 2014, 23:45:44 pm »
Јас ке продолжам да си ставам бензин од Грција.....презадоволен сум од квалитетот на горивото...нека ме извинат нашиве ама...кој ги е*е

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1105 на: 27 Март 2014, 23:46:44 pm »
Ставив на Партизанска,у принцип ставам или на Партизанска или на Илинденска.Среќа не го наполнив цел.
Чудна работа, обично тие бензински важат за бензински каде што има добро гориво.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1106 на: 27 Март 2014, 23:47:03 pm »
ти викам ја макпетрол се тиња.. одсекогаш биле тиња... се додека во раководство се дебелогазовски заоставштини од титова југославија, квалитет кај нив ке нема... или и ако има ке нема постојаност...
Среќа кај другиве бензински горивата се малце подобри од грчките :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1107 на: 27 Март 2014, 23:58:37 pm »
abe koj kvalitet ..kaj nas nema nisto   nema ni K ..od kvalitet...stavam pred 3/4 dena Plin na lukoil.. nemase voopsto si vozev den,dva na benzin,trgnuvam od benziska na Lpg i  kolava trokira,secka ...se vrajkam vednas i  reagiram..i mi vikaat  pa gospodine  sega se menuva smesata na letna smesa propan-butan......da im go B...... jas niv ....uzas  e  ...odam kaj serviserot  nema nikakov problem so sistemot vbrizguvajne  itn ...vika  trosigo i stavi na dr,benziska ..pa ke vidis deka samata kola kesi se napravi *

zaklucok ....seto e  gnoj tuka

аааа тоа ли било работата,го збореа на форумов па ај викам да го пробам плинчево од лукоил

до душа не осетив сецкање и слично,али лерот ми рипна за цели 200-300 обртаи од 750-800 на 950-1000

иначе стандарт си пунам од пуцко петрол до сега задоволен

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1108 на: 28 Март 2014, 01:47:41 am »
Толку беше од доброто гориво на Макпетрол,после две навистина добри полнења(се израдував као циганче на цреша) ова третово демек 3та среќа ми еба мајката.Полошо гориво одамна не сум ставил,толку е лошо што на моменти и ми засецкува колата и нема снага,ќе пукнам од мака >:(
Ставив адитив и се трудам што побрзо да го потрошам.Нека идат у курац ми се смачи веќе,го натерав и татко ми да стави и сега ми реди се по список зошто сум го заебал бидејќи и кај него се јавија истите симптоми!
Ете неможат константно да задржат квалитет на гориво , и јас не бев задоволен со предходниот резервоар од Макпетрол нешто бргу ми го истроши па сега се префрлив на грчко гориво.....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29797
    • CARclub.mk
« Одговори #1109 на: 28 Март 2014, 09:53:12 am »
Денес ќе одам на презентација за горивово во лабораториите на Мракпетрол. Ќе пренесам импресии. :)