Автомобили > Генерално за Автомобилите
Квалитет на горивата во МК
zeroSignal:
И јас колку што знам земаат од Окта, али прават некаква селекција на горивото што го добиваат, барем така имам разбрано.
Енивеј, разлика во квалитет постои, и тоа драстична. Со резервоар гориво од ЛукОил терам значително повеќе него со резервоар од Пуцко Петрол рецимо.
Sportex:
--- Цитат: zeroSignal на 26 Февруари 2011, 11:18:11 am ---И јас колку што знам земаат од Окта, али прават некаква селекција на горивото што го добиваат, барем така имам разбрано.
Енивеј, разлика во квалитет постои, и тоа драстична. Со резервоар гориво од ЛукОил терам значително повеќе него со резервоар од Пуцко Петрол рецимо.
--- Крај на цитатот ---
Пред два дена на излез од Софија наполнив гориво од ОМВ. Времето не чинеше и не возев брзо низ Буаријана, ама обично со еден резервоар на отворено само, минам околу 850 км додека се запали сигналот за гориво што е обично околу 52 до 55 литра, зависи кога ќе наполнам. На влез во Велес наполнив гориво и ми собра 52 литра а на бордот пишуваше 893 км.
maci:
вчера натанкирав до врв.сега нека рипа цената :)
marjanot:
Ај честито, бензинот 2,5 денари нагоре....
Мамата у регулаторна
gOJDO:
Абе газ стопанкин, ќе ме натераат плин да ставам....Све пари шо изпоукрадоа децата и внуците на лекови и операции да им ги потрошат.
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија