Автор Тема: Прашања и советување  (Прочитано 201957 пати)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Одг: Прашања и советување
« Одговори #150 на: 10 Март 2015, 13:39:03 pm »
Благодарам на сите за одговорите  :)
Ќе видиме што ќе направиме  ;D

Отсутен alexxx85

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #151 на: 24 Март 2015, 21:47:25 pm »
Дали може да ги бриџувам овие елипси kenwood kfc m6944a на појачало jbl lc-a504 за да добијам нешто повеќе бас?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
« Одговори #152 на: 24 Март 2015, 23:29:46 pm »
Елипси не се бриџуваат, се бриџува појачалото за да добиеш повеќе на снага, и тоа доколку има таква можност.
За да добиеш на бас ке си ставиш вуфер.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен krsteff

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #153 на: 05 Мај 2015, 18:02:35 pm »
Здраво дечки..
Вчера си го купив ова радио: https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_64_177&product_id=205209
за мојата Opel Astra G..
Го поврзав се како што треба, си работи, арно ама ако попуштам малце погласно гласот почнува да грчи. Отркив дека проблем ми прави десниот звучник зошто кога наместив да се слушаат само левите звучници немаше таков проблем.Ако го намалам басот може да го попуштам уште малце погласно али пак не е тоа тоа... Со старото фабричкио радио немав ваков проблем.
Чаре?
Фала однапред.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Прашања и советување
« Одговори #154 на: 05 Мај 2015, 18:42:47 pm »
Најверојатно ова има појако појачало од старото.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #155 на: 05 Мај 2015, 21:07:56 pm »
И јас имав ваков проблем со купено радио, над 21/22 крчеше. Толку им е квалитетот веројатно.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #156 на: 05 Мај 2015, 22:56:40 pm »
Стари ти се звучките и најверојатно сунгерастиот амортизер се распаднал.
Решение:
Замена на звучниците и тоа сите комплет освен твитерите односно високотонците.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #157 на: 05 Мај 2015, 23:10:27 pm »
Мене истото ми се случуваше на нови звучници.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #158 на: 06 Мај 2015, 08:34:49 am »
Toa може и од лош довод на +-сот, или лоша маса. Има милион фактори кои влијаат на квалитетот на звукот.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3479
« Одговори #159 на: 10 Мај 2015, 15:13:19 pm »
Mi donesoa dvd player Scott od svabija, ama go nemam dzekot sto e za povrzuvanje, care, kade da baram?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Прашања и советување
« Одговори #160 на: 10 Мај 2015, 15:31:25 pm »
Сликај го конекторот како очекуваш некој да ти помогне на слепо

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #161 на: 11 Мај 2015, 14:45:33 pm »
Дали некој знај како да го исклучам ова аларм, порано не се појавуваше и сега незнам од која причина се појавува ако е цд пуштено ми сменва на фм и гласот ми го намалва се задржва 1 минута се трга и гласот пак се враќа на претходно. Се работи за радио на Тојота Корола

Отсутен GameOver

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #162 на: 19 Мај 2015, 20:31:18 pm »
Здраво!

Сакам да го почастам мондеото со нови звучници, по повод неговиот 20ти роденден :-)) a и старите веќе прдат некое време.. Колку што гледав по нетов, се работи за 6x8" што се некоја чудна големина на форд, а по големиве маркети има најмногу 6x9" (иако читав дека со мала модификација можат и такви да одговараат). Вратите веќе ги расклопив и ги извадив старите звучници.

Веројатно ке треба да се смени и фабричкото радио, а во тој поглед имам веќе половно Kenwood KDC-W241 што ми седи во фиока. Некој совет за звучници во комбинација со ова радио?

Функционално е, а не е користено подолг период. Буџетот да речеме дека е макс 3000 денари за звучниците. Не ми се трошат многу пари, сакам нормален звук, не дискотека.

Денеска поминав од дуќан (не го запамтив името) на крајот на Ѓорче Петров, таму имаше некој модел на JBL баш 6x8" за 3000 ден и некои од за мене непозната фирма (пак не го запамтив името) за 2000 денари.

Исто, дали освен звучници ке ми биде потребно нешто повеќе (адаптери, чуда), бидејќи се работи за стара кола.

Фала!

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #163 на: 23 Мај 2015, 16:02:03 pm »
Дали некој знај како да го исклучам ова аларм, порано не се појавуваше и сега незнам од која причина се појавува ако е цд пуштено ми сменва на фм и гласот ми го намалва се задржва 1 минута се трга и гласот пак се враќа на претходно. Се работи за радио на Тојота Корола
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

TA опција - Traffic Announcements, исклучи ја :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #164 на: 23 Мај 2015, 16:30:58 pm »
Здраво!

Сакам да го почастам мондеото со нови звучници, по повод неговиот 20ти роденден :-)) a и старите веќе прдат некое време.. Колку што гледав по нетов, се работи за 6x8" што се некоја чудна големина на форд, а по големиве маркети има најмногу 6x9" (иако читав дека со мала модификација можат и такви да одговараат). Вратите веќе ги расклопив и ги извадив старите звучници.

Веројатно ке треба да се смени и фабричкото радио, а во тој поглед имам веќе половно Kenwood KDC-W241 што ми седи во фиока. Некој совет за звучници во комбинација со ова радио?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Функционално е, а не е користено подолг период. Буџетот да речеме дека е макс 3000 денари за звучниците. Не ми се трошат многу пари, сакам нормален звук, не дискотека.

Денеска поминав од дуќан (не го запамтив името) на крајот на Ѓорче Петров, таму имаше некој модел на JBL баш 6x8" за 3000 ден и некои од за мене непозната фирма (пак не го запамтив името) за 2000 денари.

Исто, дали освен звучници ке ми биде потребно нешто повеќе (адаптери, чуда), бидејќи се работи за стара кола.

Фала!

Немора да се смени фабричкото радио.. Секако дека кенвудот ќе дава многу подобар звук од него.. Не ти треба никакви адаптери, ќе ги поврзиш звучниците со излезите од радиото, антената и струјата (истото од старото радио)...
Ако не можиш да се снајдиш појди кај електричар ќе ти ги поврзи за 1 минута...