Автор Тема: Мало ремонтче...  (Прочитано 9925 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
Одг: Мало ремонтче...
« Одговори #15 на: 03 Јули 2016, 12:26:27 pm »
А ако имаш мака, нечини хладњакот, перката, има човек после Пинтија што растура фелиции.
Кога возиш од Пинтија према Драчево, 50 метри пред бензинската Лукоил од десна страна имаш стовариште за фасади Термофас, е во самото стовариште влези и прашај Роберт што растура фелиции, ке ти кажат.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1792
« Одговори #16 на: 03 Јули 2016, 12:33:23 pm »
Eve go problemot so perkata sto malku zakacuva https://youtu.be/xH1FcpUMWWc

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #17 на: 03 Јули 2016, 12:41:07 pm »
Во глобала перката има луфта, ако ја фатиш додека не работи и ја мрдаш, таа се поместува. Не сум забележал кај мене дали допира вака.
Иначе ако од термопрекидачот излегуваат 3 жици, тогаш тој има две брзини за перката, а ако ти е само со две, ондак една брзина е.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #18 на: 08 Јули 2016, 22:50:49 pm »
Koga vozam na otvoreno fiksno e 90 ka, a niz grad na trgni zastani 100-110, so pustanje na greenje temperaturata odma pagja. Perkata e prilicno stara bidejkji uste e fabrickata, isto vazhi i za hladnjakot koj na delovi e i podiskriven(mn mali deformacii) i mozho e da e poln so strani tela bidejkji e 20 god star. Kade mozhe da se najde nov sistem za ladenje za motorot(hladnjak, perka) niz Skopje a da ne se preterani cenite?

батка... иди во некоја автоперална, по можност нај блиската до тебе дома, за да не загрее премногу моторот. нека го испрскаат хладњакот и од надвор и од внатре со пената што ги перат колите... кога реков од надвор-внатре, мислев од напред и од кај мотор, не од внатре во него. ако имаш можност, тргни ја предната маска, за поубаво да влезе прскалото со пената, пставете едно 10 минути и после со вап нека му влезат на хладњакот пак од надвор и од внатре, само не премногу блиску, за да не ги искриват келиите.. ке се почудиш што се ке излезе измеѓу решетките... треба кога ке застанеш пред хладњакот од напред да се гледа внатре во моторот. ако не се гледа, тебе ти е затестено. ова што го кажуваш како симптоми, е точно тоа, затнат хладњак ама надворешно.. немаш доволно проток на воздух низ него, затоа и кога возиш отворено, остатокот од хладњакот на кој нема перка, разладува поради природното струење на воздухот.

затестувањето-затнувањето на хладњакот е само кај што врти перката...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време