Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897121 пати)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1710 на: 09 Април 2015, 14:09:56 pm »
Плимонт,

Направив 10 и кусур илјади километри на плин. Има потреба да проаѓам на проверка, или да си терам работа?
Не сум приметил никаква аномалија во работењето на моторот и/или на плинскиот уред.

Контролните прегледи се препорачува да се прават на секои 20,000 км, или на секои 12 месеци. Не се задолжителни, но добро е да се направат, па макар и се да е во најдобар ред со плинскиот уред.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #1711 на: 09 Април 2015, 15:00:34 pm »
Во ред, фала, ќе поминам после празников :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1712 на: 09 Април 2015, 15:06:56 pm »
Здраво плимонт
Е вака сеа ме интересира како иде постапката за свградување плин на рати преку синдикат на МВР, што документи требаат?дали треба жирант? и дали ке може со една потврда да се монтираат три плински системи на три различни возила?
ви благодарам

Плимонт има договор за соработка со МПС (Македонски Полициски Синдикат) со кој нивните членови имаат опција за отплата на плинскиот уред на 12 еднакви месечни рати. Клиентот кај нас доаѓа со заверена административна забрана (и една од негов колега-во улога на жирант). За самата процедура на издавање на административната забрана најдобро е да се информирате во МПС. Вообичаено е на една административна забрана да се вгради еден плински уред, затоа што треба да се внимава на висината на месечната рата за плински уред.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1713 на: 22 Април 2015, 17:54:41 pm »
Огромна благодарност до Онак што ми помогна во врска со плинскиот уред.

Исто така голема благодарност до Звонко и Сале од Плимонт. Дечките се професионалци и се гледа дека си ја знаат работата. Вчера попладнето ја оставив Астрата денес на пладне ми се јавија да одам да си ја земам. Во моментов апсолутно никакви забелешки немам ја развозев малце супер си е колата нема никаков проблем.

Фала ви дечки на сите! :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #1714 на: 22 Април 2015, 18:37:12 pm »
^^ и ти се бапна на плин а ? :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #1715 на: 22 Април 2015, 20:33:15 pm »
Кај мене беа уште побрзи, ја оставив вчера сабајлечки во 8:00 а веќе во 14:00 (веројатно и порано ) беше готова :-) . Монтираа Ланди омегас на фокус 1.4 со капалка и торусна боца 630х200мм (47л ).

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1716 на: 22 Април 2015, 23:56:14 pm »
Огромна благодарност до Онак што ми помогна во врска со плинскиот уред.

Исто така голема благодарност до Звонко и Сале од Плимонт. Дечките се професионалци и се гледа дека си ја знаат работата. Вчера попладнето ја оставив Астрата денес на пладне ми се јавија да одам да си ја земам. Во моментов апсолутно никакви забелешки немам ја развозев малце супер си е колата нема никаков проблем.

Фала ви дечки на сите! :D

служимо народу ;D ;D

ај честито... е сега ке се каеш само за една работа... а тоа е дека ке ти биде криво што порано не си турил плин... ;) ;D :D 8)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1717 на: 23 Април 2015, 02:01:13 am »
Богами 30 литри 900 денари е смешка.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1718 на: 23 Април 2015, 03:02:30 am »
сега паркирај точакот... поевтино е на плин одошто точак.. многу сокови се пе на точак, а соковите скапи у пм... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #1719 на: 23 Април 2015, 03:11:02 am »

сега паркирај точакот... поевтино е на плин одошто точак.. многу сокови се пе на точак, а соковите скапи у пм... :)

а кај се плус бонжитки, овошје некое, кафе, гз папир(за сваки случај) итн итн :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1720 на: 23 Април 2015, 17:30:20 pm »
Точак не се паркира во никој случај :) Точак е разонода ова е превоз си има баланс меѓу нив таман :D

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
Одг:
« Одговори #1721 на: 29 Април 2015, 00:32:00 am »
Кој уред би ми го препорачале и колку кошта за фиат пунто хгт со торусна боца и полначката да биде до кај што се става бензин... ?

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #1722 на: 29 Април 2015, 11:33:54 am »
Дали при возење на плин бензинската пумпа работит или при самото префрлуваље на плин таа се гаси?Се работи за ланди ево на бмв е46 318 2003 н42 мотор
;)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1723 на: 29 Април 2015, 11:48:44 am »
Цело време работи.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1724 на: 29 Април 2015, 14:26:40 pm »
Кој уред би ми го препорачале и колку кошта за фиат пунто хгт со торусна боца и полначката да биде до кај што се става бензин... ?

Наша препорака за Пунто ХГТ е уредот Ланди Омегас Ево, во комбинација со торусен резервоар (веројатно од 35 или 38 литри). Цената е 570 евра. Кај Пунто може да се постави полначка под капаче за полнење на бензин.