Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176584 пати)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #90 на: 08 Август 2011, 23:48:30 pm »
Има чаре и за траумите. Ќе ти дадат и упут за на трауматологија, а ако имаш проблем со стомак и за на стомаKтологија. Туку кажи сега колку ти е побрзо Когаренцето? Дали појако фуче?

Не знам, уште не сум стигнал да го тестирам/израдувам... Првични заклучоци: полесно прима гас т.е. полесно и побрзо качува обртаи, и е за нијанса погласен, ин а гуд веј :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5501
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #91 на: 09 Август 2011, 13:26:10 pm »
Da bas toa me interesira, dali ima nekoja raslika sega?

Nakaj Septemvri i Oktomvri mesec ke bidam vo Turcija i Grcija, dali se poevtini tamui ili isti k.r?

Ovoj panelniot sto go imas staveno velis e polesen za instalacija taka?

Ako imas nekoja slika od instalacija postiraj da vidam.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #92 на: 09 Август 2011, 14:15:44 pm »
Инсталацијата е иста како за фабричкиот филтер, пошто само го ставаш на негово место. Нема никаква посебна филозофија и не трае повеќе од 2 минути. Се става, како да тураш видео картица у матична на компјутер ;D

За во Турција, не знам, во Грција е 3 евра поевтин (што уствари, мање-више :))

За разлика, има разлика... Не е боже ми опрости каква разлика, пошто не треба ни да се очекува нешто драстично, арно ама, си има ќар. Поживчано прима гас, полесно дига обртаи, и поубаво звукче вади на високи... Тоа и што очекував :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #93 на: 15 Август 2011, 04:39:16 am »
kaj mojot Lancer ne se oseka zvukot, epten mala razlika........ prv pat montirav K&N panel kaj Corolla-ta 1.4l vvti 2004g, tuka primetiv razlika vo silata i deka K&N ima efekt.... so obiniot filter strelkata na RPM za 4-5 crti se doblizuvase do crvenata zona, a koga go montirav K&N-ot vleze vo crvenata zona i to 2-3 crti (bas tocno ne se sekavam, no tuka nekade bese)....

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #94 на: 15 Август 2011, 10:12:55 am »
kaj mojot Lancer ne se oseka zvukot, epten mala razlika........ prv pat montirav K&N panel kaj Corolla-ta 1.4l vvti 2004g, tuka primetiv razlika vo silata i deka K&N ima efekt.... so obiniot filter strelkata na RPM za 4-5 crti se doblizuvase do crvenata zona, a koga go montirav K&N-ot vleze vo crvenata zona i to 2-3 crti (bas tocno ne se sekavam, no tuka nekade bese)....

Не е можно !

Или предходно, не си му давал пуна, па да го тотераш до исклучување...

А неможеш со К&Н да му ги смениш параметрите на моторот... филтерот не е чип !

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #95 на: 15 Август 2011, 14:56:20 pm »
abe so zboris, gas do max.....ne se smenaa parametrite, pominuvase 6 300 rpm so obicen, so KN 7 000rpm.... od iskustvo ti go kazuvam
http://www.pazar3.mk/ImageHandler.ashx?date=20110428&guid=B280215E0E82483A8F168F64F26CB773&width=640&height=480&isVideo=False&isOriginal=False&v=1.0.2.3

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #96 на: 15 Август 2011, 14:57:15 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #97 на: 15 Август 2011, 15:11:38 pm »
Ај здравје, да оздравам, па да му видам аир и на едното и на другото, па ќе споделам детаљи :)

Ја го ја ксенонот (благодарноС на SaleSK за фотката):

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А за филтерот, не знам како да се пофалам ;D
ЧАО ЈУГОСЛАВИЈО! Смени и позиција, така?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #98 на: 15 Август 2011, 16:16:01 pm »
abe so zboris, gas do max.....ne se smenaa parametrite, pominuvase 6 300 rpm so obicen, so KN 7 000rpm.... od iskustvo ti go kazuvam
http://www.pazar3.mk/ImageHandler.ashx?date=20110428&guid=B280215E0E82483A8F168F64F26CB773&width=640&height=480&isVideo=False&isOriginal=False&v=1.0.2.3

Да не ме сватиш погрешно ама искуството ти е -0 !!!

Не знам, што работиш колку години имаш и слично... ама кај мене овој твој муабет не поминува... немој да си и ти новиот ДУКС !

НЕМОЈ ! :)))

Значи, колата ако има лимитер, и ако пример еве гаси на 6500 вртежи, било со обичен филтер, било без филтер или со К&N филтер исто ке врти... ке гаси на 6500 вртежи...

А има разлика, во примањето... значи пример од место со К&N колата ке ти биде по бучна, и можеби за 10-15% поубаво ке ти влече, побрзо ке ги пуни брзините... а рев лимитерот неможе да се помести...

Фала многу пријатно...

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #99 на: 15 Август 2011, 16:44:34 pm »
neznam jas spored teorija kako e, nesum ni mehanicar ni masinski inzinier, jas ti kazuvam od toa sto sum videl i eksperimentiral sam..... nema so da ti se ljutam, forum e ova!

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #100 на: 15 Август 2011, 19:31:14 pm »
@Deni: бат афкорс дека сменив и позиција :)

@Sarach: за звукот, мислам дека праи разлика, али не нешто превише... Повеќе се осеќа на гаста и на примање, него ли на звук.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #101 на: 15 Август 2011, 21:59:36 pm »
da be zvukot epten malce ima razlika, ako ne znae nekoj deka imas KN montirano nema da oseti nisto..... isto bese i kaj toyota-ta i kaj lancerot...... za razlika od tie eftinite pecurki koi brcat ko remus (imav kaj Civic-ot, mislis deka letas)

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #102 на: 15 Август 2011, 22:35:01 pm »
Абе, што е до звукот, веројатно нареден месец ќе ги посетам АС-Стил, па ќе поработиме малце на тоа поле :)

Имам еднаш праено муабет со дечките, сега би идел да го финализирам муабетот :)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5501
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #103 на: 15 Август 2011, 23:47:30 pm »
Sto e vo plan i kolku bi kostalo?

bi trebalo i jas kaj mene da dokompletiram.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #104 на: 16 Август 2011, 00:03:24 am »
Ајде аирлија !!! Убава работа си завршил, сеа глеј побрзо да оздравиш ... Кажи ми само какви позициони сијалички стави и каков Ксенон монтира (мислам на брендот, ако е кинески..)