Автомобили > Генерално за Автомобилите

Промена на сопственост на авто приколка

<< < (2/4) > >>

onak:

--- Цитат: UrSa1986 на 28 Септември 2015, 08:12:32 am ---А ако веќе има трета? Татко ми рече дека имал некои документи и копии. Значи во Мвр да се отиде

--- Крај на цитатот ---

e ako де.. нека има трета таблица.. третата таблица е врзана со автомобилот, не со приколката... би било коректно да му ја дадеш на човекот што ти ја купил колата... негова си е, не е твоја... во таа сообраќајна на таа кола пишува дека има издадено трета таблица, која е ист број со тој на колата... така да...

UrSa1986:
Информација за ако на некој некогаш му притреба.

- Значи, во МВР на шалтер 11 се носат таблиците од приколката и се прави барање на потврда за сопственост на приколка (таблиците ви ги земаат);
 - После 5 работни дена се подига барањето, и со потврдата за сопственост се оди на нотар да се завери промената на сопственост:
 - Ако колата има кука и ако приколката има направено технички (после 2010 година, приколките се носеле на технички на 4 години), се оди со потврдата, потврда за А тест на кука и технички на приколка пак во МВР ( ми рекоа на технички преглед на тој шалтер на МВР да не барам нова сообраќајна во тој момент);
 - Во МВР се прави промена на сопственост и со таа потврда дека приколката има нов соптвеник се оди на шалтер на МВР и се бара нова сообраќајна;

Јас уште немам кука ставено, па ако знае некој што прави за со А тест нека сподели :)

cherepnalkovski:

--- Цитат: UrSa1986 на 23 Декември 2015, 17:05:36 pm ---Информација за ако на некој некогаш му притреба.

- Значи, во МВР на шалтер 11 се носат таблиците од приколката и се прави барање на потврда за сопственост на приколка (таблиците ви ги земаат);
 - После 5 работни дена се подига барањето, и со потврдата за сопственост се оди на нотар да се завери промената на сопственост:
 - Ако колата има кука и ако приколката има направено технички (после 2010 година, приколките се носеле на технички на 4 години), се оди со потврдата, потврда за А тест на кука и технички на приколка пак во МВР ( ми рекоа на технички преглед на тој шалтер на МВР да не барам нова сообраќајна во тој момент);
 - Во МВР се прави промена на сопственост и со таа потврда дека приколката има нов соптвеник се оди на шалтер на МВР и се бара нова сообраќајна;

Јас уште немам кука ставено, па ако знае некој што прави за со А тест нека сподели :)

--- Крај на цитатот ---

Дали ја заврши постапкава ?
Гледам дека ова е од 2015-та година..
Случајно да не има некој нови информации?

UrSa1986:

--- Цитат: cherepnalkovski на 27 Јануари 2021, 10:46:27 am ---
--- Цитат: UrSa1986 на 23 Декември 2015, 17:05:36 pm ---Информација за ако на некој некогаш му притреба.

--- Крај на цитатот ---

Дали ја заврши постапкава ?
Гледам дека ова е од 2015-та година..
Случајно да не има некој нови информации?

--- Крај на цитатот ---

Завршена е да, ама дали има некоја нова процедура не знам.

Куката ја купив од дечко Тони мислам дека се викаше. Дава документи и А тест направив во Аутомакедонија, таму сликаа средуваа.

Jimny:
Дечки, дали некој знае како може да се регистрира мала приколка за кола?

Татко ми ја има направено сам целосно е изработена со подвозје, калници, резервно (трето) тркало, појачана е со федери и се е направено како што треба. Значи приколката е тип-топ.

Сега ме интересира дали постои можност да се регистрира и да се извадат документи за неа за да може легално да се користи. Каде се прави тоа и каква е процедурата?
Порано така е закачувана и возена ама сеа со овие закони бог знае колкава казна ке се изеде , па како можам да си ја средам со таблици
Фала однапред.

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија