Случка со татко ми...бивши вработен во МВР:
Додека е на одмор кај мене надвор од мк, некое НН лице пријавува дека го удира возило со таблици како тоа на татко ми. Стига дома пријава, оди татко ми до полиција на вештачење, му земаат боја од каде што нашето возило е со црвена боја а возилото што било пријавено е со сива боја.
Докажуваме во полиција дека не возел он т.е дека имаме алиби и они викаат се е во ред.
Деновиве му стига пријава на суд....
Имаме луѓе (за среќа) во суд каде што целиот случај го гледаат како сомнителен. После анализи се сомневаат дека е некоја линија на полицаец, осигурителни компании и нн лица. Ден денес неможеме да оствариме средба со полицаецот (не избегава очигледно) и неможеме да дознаеме кое е лицето што пријавило.
Значи не знам со кои зборови да пцујам и систем и влада и све...Значи толку неписмен кадар се упика последниве 10 години у полиција, што најголемите бараби, лопови, оџи, попови што посакаа да бидат во полиција, влегоа благодарение на овие ненормални власти..
После вакви случаи со кои се соочуваме, ко ќе ми дојде некоја будала да ми каже дека све е супер денеска, имам едно да им кажам на таквите полноглавци, заглавени со тоа мозокот у нелимитиран лооп : идите у три пи*ке материне, се надевам дека ќе се доусере државава у наредниве 10 години и ќе не снема тотално. Само за жал тоа истите идиоти ќе отидат надвор од мк и пак ќе заглават у истиот циклус и пак нема да го сменат тоа размислувањето..значи не знам...