Автомобили > Генерално за Автомобилите

Промена на мотор на возилото

<< < (2/25) > >>

onak:

--- Цитат: Simo - Carrier166 на 30 Јануари 2014, 20:00:46 pm ---Ако не менуваш тип на мотор, туку е од ист тип и модел, баш ништо не треба? Бројот на моторот го пријавуваш некаде?

--- Крај на цитатот ---
со сообраќајната од новиот мотор или копија од сообраќајната од него и од колата идеш на технички да востановат нов мотор, па на шалтер на мвр и чао.  а ако немаш сообраќајна покомплицирано е. ке идеш прво да востановат нов мотор, па на машински да ти потврдат дека е ист моторот па во полиција на мењање сообраќајна.

MecheTo:
Ако има моторот плочка со бројки,се ја ставаш старата на новиот мотор и ни меверето ни машинскиот го посетуваш. ;D

Simo - Carrier159:
хаха :) Немаат бе овие фиат-овиве, сите се утиснати.. :)

MecheTo:
Поновите,а и новите сите се втиснати,постарите претежно беа пличка,2 нитни чао џаци.
Јас коа го ставив овај мотор на 5-та(1.4) пред тоа имав земено еден 1.1 и првиот шо беше на него 1.1 и ми се измешаа бројките.
Ги наместив бројките од вториот 1.1 наместо од првиот 1.1.И на технички ми велат абе овие бројките немаат врска со сообраќајната.
Ахм,се вратив до кај механичарот,ги наместивме тие шо треба и пак на технички. :D

Simo - Carrier159:
Добро, значи генерално нема проблеми да ставам В6 од Алфа во Стилото... :) Тоа ми беше поентата на прашањава :)

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија