Автомобили > Генерално за Автомобилите

Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?

<< < (2/228) > >>

Igor:
- Постојано да стои џандар со снајпер кај мавровка и секој што ќе продолжи право од лентата што е САМО за лево, да добие Headshot.
- Да се кренат ограничувањата +20 на местата каде што е 50-60 за да може сообраќајот брзо и непречено да се одвива.
- Помине ли на црвено - БЕСЕЊЕ!
- Вози ли пијан - БЕСЕЊЕ!
- Казна од 300 евра за секој "Љутви-Транс" што чади со тамче низ сред центар и загадува колку што е заштедата вкупна со новите автобуси.
- Зимање автобус на секој (приватњак) кој застанува на 3-4 места меѓу станица само за да собере пари (за ова веќе има казна, ама мојава поригорозна е).
- Убивање моментално на камионџија што прави колона позади него од 1 километар а не застанува да растерети.
- Кај битпазар да има специјалци и да плескаат со пендрак по секој пешак што ќе пројде на негово црвено, како и прерипување од сите страни на жардињерите.

DarthJe5us:

--- Цитат: onak на 31 Октомври 2013, 23:20:03 pm ---би можело и течението на вардар да се направи она што е уствари последниве 50 години, т.е. фекален канал... да се покрие со бетонска подлога...од него ке излезе одличен булевар со по 3 ленти во правец, па дури и огромен зелен појас ке има во средина. проблемот со наводнување нема да го има... мноооогу ке се растерети сообраќајот со еден таков булеваро кој ке се протега од лисиче до ѓорче, со се сите приклучоци...

--- Крај на цитатот ---

Казна за секој таксист што дреме непотребно на некое место. Страшно ме иритира што фаќаат паркинг места и делови од улиците.
Казна за возачи на автобуси што се бутаат само поради тоа што имаат предност на тргање, па дури и се претицуваат на цел булевар.
Да се направи плоштадот паркинг ;D
Катна гаража некаде во околина на владата.
Повеќе еднонасочни улици.
Казни за тамчиња и други возила пред распаѓање што учествуваат во сообраќајот.
Казна за тој што прееска со веспа ми се удри во колата затоа што ме поминуваше од десно на семафор  >:(

Harris:
Трамвај и Сабвеј.

DarthJe5us:
Свет је леп кад сањамо.

Harris:
БиЧе кад-тад , билив ми ;)

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија