Пријатели на CARclub > Автотек Електроник

DPF ( Diesel Particulate Filter )

(1/4) > >>

Автотек Електроник:
Автотек Електроник - е единствениот сервис на нашето подрачје кој може да Ви понуди успешно решение на проблемите со DPF ( Diesel Particulate Filter ) на Маздините дизел модели. Тестирана е уште една Мазда 6 2.0CD со активен проблем на DPF и редуцирана снага на моторот. Со софтверско исклучување на DPF и хардверско отклонување на истиот, автомобилот не само што повторно ги доби фабричките перформанси, туку имаше и осетни подобрувања.Не чекајте проблемот со DPF да Ви предизвика понатамошна штета на Вашето возило. Реагирајте веднаш.

Автотек Електроник:
DPF REMOVAL - BMW E60 530xd

Автотек Електроник:
VW/Audi/Seat/Skoda 1.6TDI 75кс/90кс/105кс DPF решение

Tischläufer:
А тоа што ќе има поголемо загадување од дозволеното без ДПФ? Ако одиш некаде низ европа и те проверат и заклучат дека е изваден? Ќе има реперкусии?

Vasil:
Само ако сакаш да ја регистрираш кај што мерат загадување на технички. Кога ти прават технички преглед тестираат колку загадува, односно кои еуро норми ги задоволува и според тоа плаќаш соодветно за регистрација. За да задоволува ЕУРО5 мислам дека мора дa има DPF. Кај нас незнам дали ова се применува, ама не ме чуди да почне за некоја година.

Bаш ме интересираше ова и побарав по нетов. Ова се извадоци од некои регулативи:

--- Цитат ---Section 7.1 – Exhaust system

The major change in this section is that a catalytic converter missing becomes a reason for rejection.  This is likely to be a major factor for some vehicles first used before August 1995 that only require a non-cat emissions test, but were originally fitted with a catalyst.

Section 7.4 – Exhaust emissions – compression ignition

The new smoke limit of 1.5m-1, implemented from 1 July 2011, has been documented in the new manual pages.  Remember that this limit applies to both turbocharged and naturally aspirated compression ignition engines in vehicles first used on or after 1 July 2008.
--- Крај на цитатот ---

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија