Автомобили > Генерално за Автомобилите

Автомобилски Генерални Муабети

<< < (593/595) > >>

AUUU:

--- Цитат: Deni на 20 Февруари 2024, 12:35:24 pm ---
Многу убав гепек. Покрај се друго што е многу убаво.

--- Крај на цитатот ---

Прекрасно возило за збогување од овој свет, само црно да е.

Убав гепек, има место и за цвеќето.

Mikius:
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/kada-ce-najprodavaniji-auto-u-europi-prijeci-na-struju-za-nas-to-nema-smisla-15432710

Алооо Европјани, каде со тој памет ене ја 2030 тропа на врата (или се откажаа?, не сум во тек)

ficomk:
2035та е годината, ама се надевам ќе се откажат од таа регулатива и ќе донесат некоја посоодветна и поразумна.

AUUU:
или ќе си ги затворат вратите на фабриките пошто кинезите ги убија у појам со електричните.

Секој денес со пари и купени инженери може да стави два мотори у кола и да направи електрично возило, ела состави мотор со внатрешно сосгорување од 3-4.000 кубика, со 6 или 8 цилиндри.
Се што беше предноста на европскиве производители им падна у вода. Кина може само фала да им каже на овие одлуки.

Mikius:
Кога прочитав 2027 ќе размислеле во Дачиа за електрични, си реков нешто не штима, ама 2035 било :)

А бидејќи најпродавана, се поочигледно е колку технократите се деконектирани од реалноста.

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

[*] Претходна страница

Оди на целосна верзија