@M3V8
Ти пишав погоре, изгледа не си забележал, ако можеш одговори
Јас сум на дилеми моментално за ваква изведба за простор од околу 35м2. Прво мислев 2х3.5 ама нешто комплицирано е за локација за втората па ќе се оди изгледа на една од 4.5 или 5.5.
Ја видов оваа Вивакс, гледав Мидеа и Кериер. Многу нелогично ми беше што Кериерот беше поефтина од Мидеа, разликата беше што немаше надворешниот компресор греачи.
Пиши како е дувањето на климава, дали дува и лево десно или само горе доле? Дали можеш да одбереш дали само од долната или горната перка да дува? Колку брзини има и до која одалеченост чувствува топлината доле?
Фала
@AllMightyMe izvini ne sum videl.
Site imaa ista vnatresna edinica.
Duvaat od otvorot gore i dole, a vozduh zimaat od resetkata vo sredina.
Moza da se iskluci da ne duva dole, nemoze da se iskluci da ne duva gore.
Kako i da e ovaka si e taman.
Gornata perka mozes da ja podesis gore dole, jas da pozicionirav pravo i zaedno so golniot otvor duvaat tocno vo dolna zona.
Moze da podesil i levo desno, no ne mnogu.
Brzini ima 5 i dosta silno duva. Se oseka toplinata i na drugiot kraj od prostorijata koj e oddalecen 6 metri.
Toa so greacite, na Vivaks imalo greac nadvor od 50W koj pomagal pokratko da trae defrost.
Plus ako e tocno sto mi kaza serviserot kompresorot bil od industriski tip-podobar, a na Midea rezidencijalen
So hled na toa sto doma imam 5 klimi megu niv Toshiba, Daikin, Mitcubishi i Gree jas sum zadovolen od prvata nedela na upotreba.
Izrabotkata na vnatresnata edinica kvalitet na plastika na kukusteto i na daljinskoto se na nivo na japonski klimi.
Zacuden sum malce.