Автомобили > Генерално за Автомобилите

Олдтајмери..

(1/529) > >>

DasAuto.:
Здраво дечки....ми дојде една идеја деновиве....еден мој дедо има Datsun 160b како на сликата подолу....колата колку јас што знам е исправна но не се вози веќе 5-6 години пошто има
Астра г...така му стои во двор а жалосно е да се остави таков добар модел и доста редок...црвена боја е кожа има итн .... година точна незнам ама мислам дека е 1972ра....дајте ми еден совет дали вреди да се купи за ефтини пари и да се среди...дали се наоѓаат делови итн...како што знам носат нисанов мотор...фала од напред.

nsx-r:
ако имаш пари и мнооогу слободно време со задоволство ќе го пратам твојот проект
делови секако,како и за секој олд тајмер нема,ќе мора да комбинираш
али па голем е меракот,најбитното време и пари,зошто гледам дека веќе желба имаш :)

DasAuto.:

--- Цитат: Smichka на Ноември 03, 2012, 00:12:10 am ---ако имаш пари и мнооогу слободно време со задоволство ќе го пратам твојот проект
делови секако,како и за секој олд тајмер нема,ќе мора да комбинираш
али па голем е меракот,најбитното време и пари,зошто гледам дека веќе желба имаш :)

--- Крај на цитатот ---
Искрено имам желба да го средам онака да изгледа баш свежо фабрички....со пари незнам што ќе биде како што ќе има ќе потправам...ама сигурно нема да стои така на отворено и не заштитен како до сега..гледам по огласи многу редок модел скоро и го нема..во мк нема ни 1 датсун да се продава а на мобиле.де само 25 и од тие само 1 е ваков. :)

DARK MK1 GTI:
Znaci ako imas zelba i sakas da rabotis , zemija kolava, ovaa kola treba da otide vo race na prav covek a ne nekoj da ja zeme i da ja propleska, pred se treba da imas slobodna garaza kade da stoi da ne bide na otvoreno , a potoa se znae restavracija .za delovi sigurno nema no se naogjat .... ne e toa strasno , ti imaj zelba i paricka se ke se sredi

Dean:
овој Datsun колку што знам е претходник на nissan bluebird, најдобро да си провериш што од делови би одговарале, зошто кај нас сеуште може да се најде по некој bluebird во возна состојба, значи има делови за нив. Во секој случај интересно количе, јас би ти препорачал да го земеш, греота е да заврши за старо железо. Побарај му го поклон на дедо ти, можда ќе му биде мило што сакаш да ја спасиш колата.

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија