Автомобили > Техничко Одржување

Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси

(1/420) > >>

zeroSignal:
Постот на Марјанот со цените на делови за сервис баш ме заинтересира, и дојдов до идеја да направиме една база со цени за резервни делови за нашите возила.

Значи, вака:

1. Цените треба да бидат од овластените импортери и/или сервиси.
2. Цените кои ги бараме се:
    - Масло (по литар)
    - Филтер за воздух
    - Филтер за гориво
    - Филтер за масло
    - Филтер за полен
    - Преден фар
    - Заден штоп
    - Комплет предни бришачи
    - Шофершајбна
    - Странично стакло (предно)

Работиве ги избрав како работи кои највеќе страдаат и/или се потрошни материјали. Распрашајте се по овластените сервиси, а ќе направиме уште една тема со цени од обични продавници за резервни делови, чисто колку за споредба.

Кога ќе ги пишувате цените, пишувајте и точно за кое возило се работи (марка, модел, мотор, година на производство).

Пишувајте во темава САМО ако ги имате податоците, за да не ја гушиме со непотребни муабети.

Ајде у акција дечки, ова може да биде стварно корисно. :)

DENDE-LANCERED:
Eve od posledniot servis vo MakAutostar za Lancer 1.5 2009 godina na proizvodstvo.Uploaded with ImageShack.us
Vkupno 5200 denari vklucivajki Maslo, filter za maslo i filter za klima i normalno rabotna raka.

Poedinecni ceni,

Maslo - 4L X 338den za Litro
Filter za maslo - 604 denari
Filter za polen - 1200den

marjanot:
Еве и тука:


--- Цитат: marjanot на Октомври 24, 2012, 22:23:15 pm ---
                                          Овластен сервис (КА-ДИС)                                 Бутик (Чакаров)

Филтер за воздух:                    1,208 ден.                                                        920 ден.
Филтер за масло:                      755 ден.                                                       1,110 ден.
Филтер за гориво:                    1,619 ден.                                                       1,390 ден.
Филтер за полен:                      720 ден.                                                           660 ден.
Масло Мотул 8100 5-40 2Л:       1,673 ден.                                                       1,700 ден.

Вкупно:                                     7,648 ден.                                                      7,480 ден.

Напомена: филтрите од бутикот се Hengst.


--- Крај на цитатот ---

nsx-r:
чекај малце...
кадис излегува 7.648 денари со прерачунато 4 литри уље
чакаров - 7.480 денари со прерачунато 4 литри уље

од каде искочија суми од по 10.000 денари?

marjanot:
Да излегле, пошто уљето е рачунато пута 4. Грешка.
Ќе средам утре преку ПЦ. Наместо да спијам јас математика ебавам :)

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија