Автомобили > Техничко Одржување

Амортизери, Спирали, Суспензија

(1/484) > >>

Deni:
Не видов рекла-казала за Суспензија, па еве една. Тука може да се дискутира за промени и одржување на истата.  :)Каде може кај нас  да се најде суспензија за Автомобили? Знам очигледно во Авто-Мобил, но што ако сакаме нешто различно од фабричкото?

Од каде нарачувате делови за суспензија, некои зимаа од интернет?

Што пари се фаќа промена на суспензија? Само спирали, комплет? Искуства?

На пример кога би менувал би сакал да ставам (рецимо) 2-4 цм пониски на колата?

mmm121:

--- Цитат: Deni на Февруари 29, 2012, 15:16:38 pm ---Не видов рекла-казала за Суспензија, па еве една. Тука може да се дискутира за промени и одржување на истата.  :)Каде може кај нас  да се најде суспензија за Автомобили? Знам очигледно во Авто-Мобил, но што ако сакаме нешто различно од фабричкото?

Од каде нарачувате делови за суспензија, некои зимаа од интернет?

Што пари се фаќа промена на суспензија? Само спирали, комплет? Искуства?

На пример кога би менувал би сакал да ставам (рецимо) 2-4 цм пониски на колата?

--- Крај на цитатот ---

http://www.bilstein.de/en-uk/home.html?int=1

има доста објаснувања околу суспензијата и категориите на амортизери.... од замена за фабричките до поскапите спортски модели

AllMightyMe:
Претпоставувам идејата на Дени е за буквално се од подвозје, не само амортизери и спирали?

Banzai:
Од интернет или од Грција, ако нема кај нас по огласи :)

Промена кај некој малце по асален мајстор за не премногу пари (зависи од мајсторот, али помалце од 50 евра).

Јас дури се мислам да купам спирали и пред да купам кола, имам некоја таква комбинација ;D


Ова се ти го пишувам за спирали, слично е и за coilovers.

Deni:
Идејата е да разговараме на темата. Може и се, може и само амортизери, може и само спирали.


Коиловери да се стават цели, пониски за 3 сантими или има и нешто плус?

@Banzai благодарам тоа е многу корисна информација! :)

Еве и еден корисен линк на темава:

http://www.clubpolo.co.uk/forum/lofiversion/index.php/t133943.html


Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија