Автомобили > Генерално за Автомобилите

Прекорачување на коњажа кај возач почетник

(1/1)

Dare1911:
Позз клуб. При крај сум со возачкиот испит за Б категорија и би сакал да прашам дали прават огромен проблем ако колата прекорачува 5-10коња над дозволеното односно е 110-115 наместо дозволените 105. Ако има некој искуства нека сподели.

M3V8:
Da pravat proble. Vnuk mi go kaznija za +9ks, odnosno so kola od 110ks

Tischläufer:

--- Цитат: Dare1911 на 03 Декември 2023, 13:04:06 pm ---Позз клуб. При крај сум со возачкиот испит за Б категорија и би сакал да прашам дали прават огромен проблем ако колата прекорачува 5-10коња над дозволеното односно е 110-115 наместо дозволените 105. Ако има некој искуства нека сподели.

--- Крај на цитатот ---
Најди некоја врска во сообраќајна да ти пишат помалку киловати. Или пак вози одговорно и пристојно, почитувај норми и закони за да не те запираат.

dame:

--- Цитат: Tischläufer на 03 Декември 2023, 20:42:43 pm ---
--- Цитат: Dare1911 на 03 Декември 2023, 13:04:06 pm ---Позз клуб. При крај сум со возачкиот испит за Б категорија и би сакал да прашам дали прават огромен проблем ако колата прекорачува 5-10коња над дозволеното односно е 110-115 наместо дозволените 105. Ако има некој искуства нека сподели.

--- Крај на цитатот ---
Најди некоја врска во сообраќајна да ти пишат помалку киловати. Или пак вози одговорно и пристојно, почитувај норми и закони за да не те запираат.

--- Крај на цитатот ---
неверувам дека некој може или би ризикувал да смени податоци ..јас мислам дека е најпаметно е да си тераш по закон

MartinAlfista:
Не прават огромен проблем, туку само пишуваат казни.

Ако не ти е проблем да ги плаќаш, вози ја колата што си намерил да ја возиш.

Навигација

[0] Индекс на пораките

Оди на целосна верзија