Модификации > Тјунинг

КОнверзија Електричен Автомобил

(1/1)

zmija1:
Сакам да конвертирам некој автомобил во електричен со мала моќност и за мали релации не ми треба голема батерија и јак мотор
е сега кој се опциите
1.кој е најдобар автомобил за конверзија од а класа најмала ,дали југо тико марути и сл со најмала тежина или некој друг препорацајте so koj e najlesno i najisplatlivo
2.која чип електромотор kw и сл кабли треба кај можи да се купат
3.како ќе оди пренос преку мењач или без трансмисија и сл
4.кој батерии  дасе користат немора многу домет do 15 20 km e dovolno i ne poveke od 40km top speed
5.дали ќе можи дас ерегистрира и вози
6.дали се исплати и колку отприлка чини цел проект најефтина варијанта.

некој шо има искуство ао моќи да  ами го објасни накратко процесот

bear:
Пеглица.  ;D

Има нво србија еден дечко, е-фичо. Ако најдам линк, ќе постирам.

nestor04:
Светско, а наше.
Моментот кога нашиве наместо Kessler рекоа "Крајслер".

zmija1:
Го гледаф фиќото праено е со некоја проект субвенција користени се најскапи делови lifan 30kw motor i sl , плус не сум баш лјубител на фиќовци,не ми е баш практично нема многу простор аи скапо одат сега на пазарот се поретки  bi go skipnal ,,bi zemal nekoe so pozsdava karoserija  ponova godina mozi cinquecento  ,nesto kako  indiska varijanta geto konverzija low  budget i da ne treba da  demontiram se od kolata samo kitot i sl. https://www.youtube.com/watch?v=e-wDScbRu6Y&ab_channel=JMS_REDDY

Carpathian Lord:
Чиквеченто, Сеиченто, Матиз, ... тоа што ти треба.

Навигација

[0] Индекс на пораките

Оди на целосна верзија