CARclub.mk ФОРУМ > Добредојдовте на Форумот

Грешка кодови

(1/1)

Nikolagare:
Поздрав за првпат од мене до сите форумаши
Корисник сум на peugeot 2008 1.6hdi avtomatik  2014 god
При формално читање на кодови , компјутерот. Исфрли два кода истовремено
P3007

air flow less than the reference value
intermittent

P3008

air flow greater than the reference value
intermittnet

Ве молам за стручна информација околу овие два кода
Инаку возилото оди без проблеми само понекогаш кр сецне при поголеми обртаи али тоа е ретко и само кога е ладен

zeroSignal:
Вака од ѓутуре, наааајверојатно имаш некаков проблем со сензор за мерење проток на воздух.

Simo - Carrier159:
Оној што мери Air Flow е MAF сензорот. ECU-то споредува со референтни вредности (reference values) и ете некад бил помал протокот од она што го бара ECU-то, некад бил поголем протокот од референтните вредности на ECU-то. Очигледно и едната и другата се повремени (intermittent).
Мој предлог, избриши ги грешкиве, и терај. После некое време отчитај пак, да видиш дали ќе се појават.

zeroSignal:
Да де, нејќев да пишам MAF сензор. :)

Simo - Carrier159:
Пишував речиси во исто време со тебе, не го земав во обзир твојот коментар, али то е то :)

Навигација

[0] Индекс на пораките

Оди на целосна верзија