Модификации > Аудио & Видео

ISO конектори [шеми]

(1/4) > >>

kalco:
Iso конекторите се стандарден 8пински конектор кој се користи кај сите понови авто радија.

Шема за спојување струен машки ISO конектор кој се монтира во колата.

1.АСС (12v влез)Контакт на клучот на авотомобилот (Црвена жица).
2.GROUND (-) минус маса (црна жица).
3.REMOTE (12v излезе) Пали појачало,автомацка антена и некои други уреди (Плава жица).
4.ILUMINACIJA (12v влез) Кога е палат светлата (Помаранџеста жица).
5.MEMORIJA (+12v влез) Постојан плус (Жолта жица).


Шема за спојување женски ISO конектор кој се монтира на радиото

1.АСС (12v влез)Контакт на клучот на авотомобилот (Црвена жица).
2.GROUND (-) минус маса (црна жица).
3.REMOTE (12v излезе) Пали појачало,автомацка антена и некои други уреди (Плава жица).
4.ILUMINACIJA (12v влез) Кога е палат светлата (Помаранџеста жица).
5.MEMORIJA (+12v влез) Постојан плус (Жолта жица).


Шема за спојување на машки ISO конектор за звучници кој се монтора на автомобилот.

1.Лев Заден Плус(+) Зелена
2.Лев Преден Плус(+) Бела
3.Десен Преден Плус(+) Сива
4.Десен Заден Плус(+) Лилакова
5.Лев Заден Минус(-) Зелена со црна линија
6.Лев Преден Минус(-) Бела со црна линија
7.Десен Преден Минус(-) Сива со црна линија
8.Десен Заден Минус(-) Лилакова со врна линија

Шема за спојување на женски ISO конектор за звучници кој се монтора на радиото.

1.Лев Заден Плус(+) Зелена
2.Лев Преден Плус(+) Бела
3.Десен Преден Плус(+) Сива
4.Десен Заден Плус(+) Лилакова
5.Лев Заден Минус(-) Зелена со црна линија
6.Лев Преден Минус(-) Бела со црна линија
7.Десен Преден Минус(-) Сива со црна линија
8.Десен Заден Минус(-) Лилакова со врна линија

Било какви прашања поставете во пост.

Калчо.

djidji:
Колега, ако дозвољаваш да се надоврзам ;)kalco:
то је то ....;)

DOG SECURITY:
Koj ne e strucen podobro neka ne probuva sam,zatoa sto instalacija vo kola gori kako fitil od  bomba,a ne sekogas ima osiguraci na nekoi kabli....Pozdrav do site "strucnjaci" so isklucok na onie koi stvarno ja razbiraat instalacijata vo vozila.Ponekogas eksperimentite na nekoi  pacienti koi jas gi poznavam gi kostale kolku sto kosta voziloto...

Jove:
Хахахах Познавам еден таков  ;D у фиќо ја запали инсталацијата (колку инсталација има фиќото :-X :-\) и  уфиќото изгоре ентериерот све  :'(

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија