Автомобили > Генерално за Автомобилите

Квалитет на горивата во МК

(1/705) > >>

djidji:
Денес од сервисери на Peugeot, како и од други колеги дознав дека има огромна разлика на горивата на Окта од пумпа до пумпа. Имено, на пример, на новата пумпа на Окта на Партизанска горивото не е веќе исто како на почетокот, во што се уверив и самиот лично. Ако подобро ја загледате сметката, ќе забележите дека тоа воопшто и не е пумпа на Окта, туку ПУЦКО петрол, а името го користи само за реклама. Состојбата е иста и со другите пумпи на Окта. Една од вистинските пумпи на Окта, кај што горивото е сигурно проверено, а и самите го користат за свои потреби, е пумпата пред бившиот авто пазар кај Фершпед, каде полнат камионите и останатите превозници. Со тоа гориво ќе забележите дека возилото помалку троши, помирно работи и моќноста му е поголема! Како и да е, вреди да се проба, нели? ;)

marjanot:
Јас сум посреќен откако се префрлив на Лукоил

velestrumf:
Ja у глобала пунам на Лукоил, а ако немам Лукоил у близина, на Макпетрол...
Ај едно потпрашање на темата... Од кога е земен Лансерот, ставам 98ца... Има ли поента да пробувам со 95ка, за да би се уштедил некој денар, или не баш? Дали стварно има осетлива (реална) разлика?

Filip:

--- Цитат: velestrumf на 08 Февруари 2011, 00:29:02 am ---Ja у глобала пунам на Лукоил, а ако немам Лукоил у близина, на Макпетрол...
Ај едно потпрашање на темата... Од кога е земен Лансерот, ставам 98ца... Има ли поента да пробувам со 95ка, за да би се уштедил некој денар, или не баш? Дали стварно има осетлива (реална) разлика?

--- Крај на цитатот ---

јас кога го купив ставав скоро 8000км се 98 ца.....ми трошеше рамно 10 литри градска....сега еве 30000км скоро 22000 км возам 95ка  ....по малце ми троше со 95ка околу 9 литри градска.....каа по експолозивна ми е......по тивка .......никад више нема да ставам 98 ца.......со 100ка може е по друго....не сум пробал до сеа

gorgasmatron:

--- Цитат: djidji на 07 Февруари 2011, 20:01:13 pm ---Денес од сервисери на Peugeot, како и од други колеги дознав дека има огромна разлика на горивата на Окта од пумпа до пумпа. Имено, на пример, на новата пумпа на Окта на Партизанска горивото не е веќе исто како на почетокот, во што се уверив и самиот лично. Ако подобро ја загледате сметката, ќе забележите дека тоа воопшто и не е пумпа на Окта, туку ПУЦКО петрол, а името го користи само за реклама. Состојбата е иста и со другите пумпи на Окта. Една од вистинските пумпи на Окта, кај што горивото е сигурно проверено, а и самите го користат за свои потреби, е пумпата пред бившиот авто пазар кај Фершпед, каде полнат камионите и останатите превозници. Со тоа гориво ќе забележите дека возилото помалку троши, помирно работи и моќноста му е поголема! Како и да е, вреди да се проба, нели? ;)


--- Крај на цитатот ---

djidji relativna rabota e kako e registrirana firmata, stom pisuva OKTA toa e, a dali ne go biva gorivoto ili e drug moment,

Inace mene mi se slucilo i od lukoil da stavam i da mi prdi kolata kako da sum stail i voda vo benzinot, ama naj losho nesto mi se videlo od makoil

Навигација

[0] Индекс на пораките

[#] Следна страница

Оди на целосна верзија