Автомобили > Настани и Собири во Македонија

Изложба на олдтајмери „Ретро фрикс“ во Битола

(1/1)

Rakun4e:
Оваа година по шести пат се одржа традиционалната изложба на олдтајмери во организација на авто клубот „Ретро фрикс“ од Битола. Во градскиот парк во Битола беа изложени 23 уникатни автомобили, а оваа година покрај битолчани и учесници од другите градови од Македoнија имаа и учесници од Бугарија и Швајцарија.

На крајот од изложбата беа доделени и награди за најдобрите.

Клубот „Ретро фрикс“ е олдтајмер клуб на сопственици и љубители на стари возила: олдтајмери, јангтајмери, custom преработки итн. Формиран е во 2012 година во Битола и засега брои повеќе членови од Битола и други македонски градови.

Изложбата стана традиционален дел од манифестациите на фестивалот, а на неа учество можат да земат автомобили кои се постари од најмалку 30 години.

http://setaliste.com.mk/vesti/binfo/fotogalerija-izlozba-na-oldtajmeri-retro-friks-vo-bitola/

Навигација

[0] Индекс на пораките

Оди на целосна верзија