Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Потрошувачката намалена на 6.3 Се јави првиот проблем на колата, на лер работи супер, малце да се додаде гас моторот минимално се затресува ( буквално ова трае 0.1 секунда) истото затресување се пренесува и во кабина и почнува да ме нервира.Држачи на мотор проверени, бомбините проверени останува уште да се извади и исчисти throttle body (не знам како се вика на мк) Дали имал некој искуство со ова, со што се чисти? Дали може со брејк клинер и слично?
Цитат: devourer на Април 02, 2023, 19:40:26 pmПотрошувачката намалена на 6.3 Се јави првиот проблем на колата, на лер работи супер, малце да се додаде гас моторот минимално се затресува ( буквално ова трае 0.1 секунда) истото затресување се пренесува и во кабина и почнува да ме нервира.Држачи на мотор проверени, бомбините проверени останува уште да се извади и исчисти throttle body (не знам како се вика на мк) Дали имал некој искуство со ова, со што се чисти? Дали може со брејк клинер и слично?А да провереше/заменеше свеќици прво? Па ако не е до тоа, тогаш чисти.
Било која продавница за авто делови.Јас би земал на Манол.
Цитат: Zile на Април 02, 2023, 20:06:24 pmЦитат: devourer на Април 02, 2023, 19:40:26 pmПотрошувачката намалена на 6.3 Се јави првиот проблем на колата, на лер работи супер, малце да се додаде гас моторот минимално се затресува ( буквално ова трае 0.1 секунда) истото затресување се пренесува и во кабина и почнува да ме нервира.Држачи на мотор проверени, бомбините проверени останува уште да се извади и исчисти throttle body (не знам како се вика на мк) Дали имал некој искуство со ова, со што се чисти? Дали може со брејк клинер и слично?А да провереше/заменеше свеќици прво? Па ако не е до тоа, тогаш чисти.А да прочиташе погоре во темата пред да коментираш?Ставени се нови свекици Цитат: Diesel на Април 02, 2023, 19:52:05 pmБило која продавница за авто делови.Јас би земал на Манол.Ќе прашам во пролетер ас дистрибутери се на манол, фала за инфо
Помини да ја средиме колку за едно кафе+сокче да не фрлаш пари по нови делови кои можеби се непотребни.